Bakar under tvång.

Jag  noterade förra tisdagen att det inte var något fika i personalrummet men eftersom jag sällan fikar själv brydde jag mig inte speciellt mycket. Samma eftermiddag blev jag vänligt men bestämt upplyst om att det allt var min tur att bjuda på fika. Jag fick allt veta att det finns en skriven arbetsplan över hur fikat ska gå till......
Kan det bli mer nördigt? Och kan det finnas andra yrken, bortset från pedagoger, som andväder sig av arbetsplan för fikahantering?


Tjurigt och bustert bakade jag fantastiska chokladkladdkaksmuffins på måndagkväll och bjöd med ett leende på  läpparna. Här kommer receptet
(trippel sats ger ca 50 muffins)

2 ägg
2 ½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
½ tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
100 g smält smör eller margarin (jag tog flytande margarin) 

1. Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut bakformar i papper på en plåt.
2. Vispa ägg och socker med elvisp. Vispa ner vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver. Tillsätt sist vetemjölet och det flytande margarinet. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.
3. Klicka ut smeten i bakformarna.
4. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 7 minuter.


modernt?

 
Det här är mina nya skor. Lite fåniga eller rent ut sagt skitfula tycker du kanske? Bättre att säga som det är istället för att hålla det inom sig.
Den ekonomiska krisen har även kommit till Umeå och en av de allra flashigaste butikerna i stan har gått i konkurs. I torsdags var det sista dagen de hade öppet. Då fick man 80% rabatt på återstående kläder. Då kunde jag inte hålla mig längre och begav mig ner på stan. Tillfället skapade behov och jag gick därifrån med ett par skor, den grönaste stickade schal du kan tänka dig och en klänning. Allt för den ödmjuka summan 310kr.

Numera när trettiosträcket är passerat (med råge), har jag beslutat mig för att överge mina crocs som jag traskar i på jobbet. Det var tänkt att det skulle bli ett par diskreta feminina skor som passar till allt. Det blev inte riktigt som jag tänkt, diskreta är de ju inte men de passar mig. Definitivt ett typiskt JAGplagg som bara jag kan tänka mig äga.

Happy Saturday!

Utmanar.....

Utmanar mina kära vänner Hjärter Dam, Mittlillabo och Monika att anta utmaningen från förra inlägget.......

Happy Thursday!

i VeCkAn

I stora blogginspirationsbristen tar jag en utmaning från Anna

...ser jag jag rött på jobbet, jag är arg, arg, arg

...lyssnar jag på mix megapol och önskar att Gry ringer mig en vacker dag. Samt schlagerdängan som Sandra Kim sjöng på 80-talet. Mina elever tycker att den är BÄST!

...läser jag Fueng Shui för trädgårdar, ska ladda mina ogröna fingrar.

...surfar jag mest för att jag inte har något annat att göra

...äter jag rostade mackor med ost, som varje dag.

...dricker jag för lite vatten

...jobbar jag och är otillräcklig.

...bävar jag oftast över saker som ändå inte blir som jag tror de ska bli. Lika bra att ge upp bävandet.

...måste jag komma på vad jag ska bli när jag blir stor

...njuter jag av solen, sova i soffan, träna hårt, sparka och familjeutflykter

...skrattar jag ofta, länge och högt.

...tänker jag lära mig att sy, böckerna "enkelt att sy" och "lätt att sy" är nästan beställda!

Happy Wednesday!


Söndagen efter Valentin

Jag har aldrig i mitt liv firat alla hjärtans dag. I helgen har min sambo inte varit på plats i Röda Villan. Han har istället befunnit sig tillsammans med en massa galna grabbar på Ålandskryssning. Till gårdagens stora förtret....
Jag brukar i mitt stilla sinne fnissa för mej själv när folk runt omkring mig talar om vad de ska göra för mysigtpysigt just på denna dag. Det visade sig att jag ändå gärna hade gjort det där lilla extra med honom igår. Suttit och ätit gelehjärtan eller kramas i soffan. Men bara av den anledningen att jag inte hade någon att kramas med sig blev det ytterst påtagligt att det var Valentins dag.

Sonen fick till sitt förtret agera kramdocka istället. Fungerade sådär, men om jag satt och sorterade djur tillsammans med honom kunde jag ibland försiktigt lägga min kind mot hans.

Sonen har även börjat protestera det grövsta, mitt i mitt fotokursande. Han är inte dum heller, plockar jag fram kameran börjar han skrika och springer fortast möjligt ur bild. Det är synd att han inte är någon teamplayer nu när jag faktiskt har börjat förstå mig på det här med bilder och sånt.Nu är det iallafall dags att gå och väcka lillprinsen så vi hinner in till stan för att ta en fika tillsammans med mina vuxenvänner.


Happy Sunday!

vinterturKylan håller sitt grepp över Umeåtrakten och större delen av Norrland. Fick till min stora förtjusning höra att mina föräldrar ägnat tvingad innetid till att renovera sin tvättstuga. Sist jag duschade hos mina föräldrar klev jag rakt igenom ett nybildat hål i duschkabinen min pappa byggde för 40 år sedan. Egen händigt byggd duschkabin är dock icke att förakta ska jag ta och tala om. Den var stor och rymlig och målad i en härlig gulfärg. Nu är den utbytt mot något modernt men förhoppningsvis rymligare än den jag duschar i.

Efter förra helgens toksnöande kom kylan lagom till måndagen. När jag då på min rastvakt klev ut på skolgården fick jag en smärre chock. Shit så kallt det var, kylan kröp in i kroppen och ögonfransarna ville inte släppa taget från varandra när jag blinkade. Fördelen (om det skulle finnas någon fördel med extra kallt) är att man vänjer sig med tiden. Idag var jag beredd på kylan när jag gick för att hämta tidningen, alltså inte fullt så kallt trots samma köldgrader. Kunde till och med lämna täckbyxorna hemma vilket var mycket modigt för att vara jag.

Bilden tog jag i tisdags när solen sken och jag och mina elever var ute och åkte skidor på isen. Inte dumt alls måste jag säga, det var dessutom riktig blida, endast -7°.

Happy Friday!

Snön som föll.....

Sjuka mängder snö har kommit i helgen. Vi har varit ute och skottat tre gånger per dag och all snö som fallit bildar nu mindre berg runt om tomten som vi kan använda som pulkakullar. Idag, när vi kom från jobbet hade våran bästa granne "ever" kört med snöslungan hos oss. Detta gav mig ett mindre lyckorus och jag har under kvällen gått med ett fånigt flin på läpparna för att faktiskt få slippa skotta snö för en dag. Jag låter bilderna tala för sig själva.

   

  

Happy Monday!


©bilder privat

en frukt av varje......

I begynnelsen av mitt förhållande till mannen i Röda Villan gjorde han ofta fruktsallad till mig. Jag har alltid försökt att hålla mig på någon form av sundhetsnivå som inte tillåter allt för många sliskdagar per vecka. Fruktsallad är verkligen alldeles utmärkt  för efterätt/kvällsmat eller bara äta för att det är gott.
Sambons recept är dessutom det bästa av alla fruktsallads recept man bara kan tänka sig. Nyttigheten ifrågasätter jag dock.

Röda Villans special

Hacka ner de frukter som finns till hands i en skål

Häll fruktsoda över frukten

Skriv ett blogg inlägg.

Servera!

Kan det bli enklare?

Happy Friday!


Läxan

I söndags var det åter igen dags för den omtalade fotokursen. Kursledare samlade ihop alla våra minneskort för att sedan visa upp resultaten för sina deltagare. Han började med mina och det var väl tur det för annars hade vi nog inte lärt oss ett dugg. Det visade sig att de övriga kursdeltagarna hade allt satsat seriöst med stillebenbilder. Själv stoltserade jag med bilder på mig själv, tagna underifrån så att näshåren framhävs och även på min mamma med tulpaner i förgrunden som visade sig vara allt annat än bra. Trots detta känner jag mej en aningens stolt över att jag inte satsar allt för hårt.

       Mina grymma exempel!

För ett par timmar sedan satt sambon och lillprinsen framför datorn och tittade på bilder från sommaren som var. Kunde inte annat med mina nya kunskaper säga att bilderna oftast är en nyans för ljusa. Ska i veckan söka rätt på mina favoritbilder för att visa dem på söndag, det blir då inga med stillebenmotiv:)

Happy Tuesday!


RSS 2.0