Tisdagstema -Last - kommer alltid i andra hand!

image43

Min sambo frågade mig för ett par år sedan hur viktig han var för mig. Då fick jag mig en riktig tankeställare eftersom det finns många viktiga saker i mitt liv!
Först har vi det primitiva som sömn och mat sen är jag dessutom väldigt intresserad av fysisk aktivitet  i olika former. När jag tänkt en stund på detta var jag på det klara att sambon faktiskt var så högt upp på listan att han fick den ädla bronsmedaljen. Problemet var att komma på vad som var viktigast sömn eller mat. Efter jag fick barn har lasten blivit sömn, för det är verkligen en lyxvara!

För er som inte  tittade på "Godmorgon Sverige" i morse kan jag berätta att de diskuterade att folk nuförtiden äter vakenhetspiller. Folk har helt enkelt inte tid att sova. Sover man mindre än fem timmar i en veckas tid  ska man tydligen inte köra bil eftersom man då är lika osäker bakom ratten som en person med för hög promillehalt i blodet.

Nuförtiden är sambon nedflyttad till fjärdeplatsen och detta hände när sonen föddes. Sonen har ju tagit över förstaplatsen för sanningen är att hur trött och hungrig jag än är måste jag ju alltid se till att sonen i första hand är utsövd och mätt för att få en dräglig tillvaro. Det om något är primitivt!
Så kära läsare se nu till att sova och äta ordentligt så ni kan ta tag i resten av listan sedan;)

Happy Thuesday!


Fem kartonger antikviteter.....

Igår kom sambons föräldrar från Värmland. Som jag skrivit tidigare har jag alternativa inköpsställen för mina antikviteter. Så nu när jag har blivit lämnade en stund och sonen sover,  sitter jag här i köket med 5 kartonger med porslin runt om mig som svärföräldrarna tog med sig. Jag måste säga att en lätt matthet har spridit sig i kroppen för var i hela fridens tider skall allt detta få plats?

Jag får lov att återkomma till detta senare. 

I fredags var vi och hälsade nytillskottet i vår vänskapskrets välkommen. Ett fantastiskt gossebarn som vilade tryggt i sin mammas famn endast 6 dagar gammal. Sonen som ofta är lite för oförsiktig stod länge och tittade innan han vågade sig fram med ett finger på gossebarnets huvud.  Jag var en mycket stolt mor!

Happy Sunday!

Dagen då vi blev tillfälligt laktosintoleranta.

image42

Hejkonbacon säger jag bara, sonen som nu är endast  ett år  och tre månader har under den senaste tiden drabbats av diverse sjukdommar. Först en tuff förkylning och sedan magsjuka på det förra veckan.  Utan att gå vidare in på detaljer så kan man väl lugnt säga att sonens mage är rätt så kajko (paj, risig, dålig, välj själv).

Då kommer svärmors goda råd och tips väl till handa, fyrabarns mor som hon är har hon nog gått igenom det mesta själv.  Tarmluddet som alltså finns i tarmarna skadas av magsjuka och kan då inte ta hand om laktos. Det enda som händer är att magen kan blir ännu sämre. Då kännd det verkligen jättebra som förälder när man serverat mjök och välling i massor eftersom att det måste ju vara skonsamt mot magen!

Så idag begav vi oss via Öppna förskolan till stormarknaden för laktos produkter. Ja bara det är ju en djungel i sig men nu står de fint uppradade tillsammans i kylen så håll tummarna för oss!

Tisdagstema -Längtan

image41

Längtan var dagen tisdagstema och jag plockar direkt fram mina semester mappar. Av någon underlig anledning återvänder jag alltid till dem när jag ska drömma mig bort en stund.
Just nu längtar jag jättemycket till den 16 maj när jag och min kära vän ska resa ner till huvudstaden en hel helg! Det är ju typ hur långt bort som helst i kalendern.......

Nåväl tillbaka till mina semestermappar. Bilden är tagen på Australiens västkust ca 80 mil norr om Perth närmsta granne är Afrika och jag tycker att man kan ana att jorden faktiskt är rund när man tittar på bilden.


Happy Thuesday!

I love Blocket!

             

Så har snart en helg till gått, alldeles för snabbt tyvärr. Idag har sonen haft sin första friska dag efter tre trötta och hängiga dagar när vi fått sitta och mysa tillsammans med honom. Får man säga att det har varit härligt och jättemysigt att ha honom i soffan och bara mysa istället för att hela tiden vara på sin vakt så han inte klättrar upp på någon av husets höjder. Idag söndag är den dagen som jag och sambon officiellt flyttar ifrån vår son.  Jo du läste rätt! Tapeterna är nu uppsatta och sängen flyttad från barnrummet till vårt alldeles egna sovrum, det kanske var på tiden????

Idag har jag fyndat på Blocket, hittade stora Ittala glas av märket Ultima Thule för endast 40 kronor per styck!!!!!! När jag var hemma hos försäljaren köpte jag dessutom två stora och härliga skålar av samma märke!!!!!!
Fynd, fynd, fynda kan man inte göra för lite. Så idag är jag verkligen ett Blocket fan. 

Förövrigt är en ny badrumsspegel inhandlad för att sättas upp under veckan. Så det känns som att det är mycket på gång i huset.


Valentins dag

image38

Så var det den 14 februari, all hearts day. Idag har det hänt grejer ska ni veta. Efter förmiddagens arbete tog jag sonen och bilen och körde in till Umeå där vi träffade "Hjärter Dam". Där fyndades det en jacka till sambon och dracks en stor kaffelatte (till Anna Skippers förtret)
Har dessutom provat på "Bluetooth" för första gången eller rättare sagt HD visade att det faktiskt var en funktion som fanns i mobiltelefonen. Bluetooth är en funktion där man lägger  mobiltelefonerna mot varandra och då hoppar liksom informationen från den ena telefonen till den andra. Avancerat värre, undrar om det är någon annan som behärskar detta???? 
Jag är inte så tekniskt lagd förutom när det gäller vissa saker t.ex. Kopieringsmaskiner, dymomaskiner och laminatapparater. Dessa är ju livsnödvändiga i läraryrket och jag kan oftast de flesta finesser på dessa maskiner. Sen är det dock tvärstopp! Detta har jag ärvt i direkt nedåtstigande led från min kära mor .

Pappa köpte oss en video 1986 och på den tiden hade ju alla redan haft video i säkert 3år eller mer.......
Min mamma lärde sig aldrig använda den videon, hon klarade givetvis av att sätta igång den men sen var det slut med video-kunnandet. Jag sitter nu här 22 år senare och är precis likadan. Jag har en ny fin mobiltelefon med en massa funktioner och det enda jag känner är att jag saknar min gamla telefon där man bara kunde ringa och skicka sms. Det bli som svart i hjärnan på mig när jag ska försöka lära mig och trots att jag ibland försöker så gör jag det bara på låtsas.

Om nu min älskade mamma läser detta så ber jag om ursäkt eftersom jag vet att du inte uppskattar att jag skriver om dig. Skicka gärna klagomålen via sms eller en trevlig kommentar till detta inlägg;)

Tisdagstema - Okänd

image37

Var jag än bott så har det alltid funnits en massa nycklar till okända dörrar, skåp och annat som går att låsa. Denna fina nyckel ligger av någon anledning vid vår dator men ingen i huset har nog någon aning om vart den kommer ifrån eller var den passar.

Låt oss då för en sekund fantisera lite...... Fick jag bestämma skulle detta vara nyckeln till den hemliga dörren som tar mig direkt till en solig strand eller en härlig skidbacke. Jag har ännu inte hittat dörren men jag ska verkligen försöka hitta den........

Hoppas solen skiner på er tisdagsgäster!


Sol och tulpaner!

image36


Idag sken solen i hela Umeå och då är det verkligen lyxigt att få vara mammaledig på eftermiddagarna! Idag var jag och sonen ute och gick långa byrundan. Vänstervarvet förövrigt, det är inte riktigt mitt favoritvarv men solen skiner mer i mitt ansikte på vänstervarvet.

På vårt fantastiska matbord från 60-talet står nu underbara tulpaner i riktigt flickrosa färg som vi fick av de trevliga middagssällskapet vi hade i fredags. Tulpaner är nog min favoritblomma och jag hoppas på att de aldrig vissnar för de är så fina. De lär väl vissna lagom till "alla hjärtans dag" så då får jag väl köpa nya och låtsas att de är till sambon.....

Utveckling är det alltid bra????

Jag och Sambon har de senaste 48 timmarna inte sovit så bra eftersom vi haft en son som åkt på en virusinfektion. Sonen har inte kunnat andas ordentligt och har därför vaknat var tredje andetag liksom vi.
Sambon fick  mycket tidigt i morse äran att stiga upp med lillkillen för att han skulle slippa ligga och tycka att livet är obehagligt.

Jag fick därför några skönhetstimmar av sömn innan det var dags för mig att stiga upp. Under tiden hörde jag hur mina kära familjemedlemmar segar sig fram på nedre plan. Som vanligt går sambon ut och hämtar morgontidningen. När han sedan kommer in igen hör jag honom fråga sin son " Har du lärt dig att låsa dörren?"

Sonen har alltså tagit sin lilla korgstol och låst ytterdörren när sambon gick ut för att hämta tidningen. Nu har ju sambon alltid hela sitt bohag i fickorna så just idag var det inget problem att ta sig in i huset. Det gäller dock i fortsättningen att vara noga att ta med sig nyckel när man går ut för att besöka brevlådan, soptunnan eller garaget  för jag tror att varken jag, sambon eller låskungen själv skulle vara så nöjd om föräldrarna inte skulle ta sig in i huset.
Jag vet inte riktigt om jag tycker att det var så bra att sonen lärt sig detta, jag får nog be att återkomma om utelåsning någon gång blir ett faktum.......

Min syster är i Frankrike........

Ja eller rättare sagt så kanske hon redan landat i Umeå igen. Inte bryr jag mig och är inte alls det minsta bitter, jag har ju fått spendera fredageftermiddagen med mina kollegor på "hållbar utveckling konferans", lördagen alldeles ensam eftersom sambon varit i Ö-vik och slagit klackarna i taket.

Tack och lov var det loppis idag!!!!! Inte vilken loppis som helst utan "sälja mest på hela stället" loppis. Jag tror att Umeås befolkning hade trott i sitt stilla sinne att det var loppis i de stora hallarna, vilket det inte var. Däremot var det samma antalet personer på loppisen som skulle få plats i de stora hallarna. Jiiiiiha, det var ju bra för oss!

Själv så fyndade jag inte det vanliga porslinet utan barnkläder. 19 plagg till min kära son och bara märkeskläder som pop och bondelid för 10 kronor plagget.

Så jag frågar systern min;  Vad är en weekend i Alperna jämfört med en riktig bra loppis??????? 


RSS 2.0