För mycket av det godA?

Det veckolånga blogguppehållet var inte den stora bloggdöden om du trodde det. Nej, det var snarare så att det var viloperionden efter den roliga fjällresan som jag var på förra helgen. Jag har halvsovit mej igenom kvällarna och tyvärr inte varit något vidare sällskap till de boende i Röda Villan.
 
Kan man verkligen få för mycket av det goda?

Nej knappast men denna helg har mitt aktivitetsbehov dock varit lika med noll. Sambon frågade mig hurtigt när vi satt och åt frukost på lördags morgonen vad vi hade för projekt för dagen. Inget var mitt snabba svar och jag såg genast stressen i hans ögon; "vadå inget projekt?" Detta löste sig automatiskt när hans projekt blev att ta igen förlorad sömn i soffan under pågående skidskyttetävlingar

Vårt barn har delvist under helgen haft en personlighetsförändring. Jag vill inte påstå att han är sjuk men så nära sjuk man kan komma. Hans personlighetsförändringar har varit likt Dr Jekyl & Mr Hyde, ena stunden en hysteriskt arg pojke och den andra den charmiga prinsen som kan smälta de hårdaste av isar.
I ett anfall av att bli arg för att han vaknade under sin eftermiddags sömn var det bara att hålla sig på replängds avstånd. I stället för mammamys valde han att lägga sig ner på sin overall på golvet och fortsätta sova en timma till. Som jag sa; sjuk fast ändå inte.Happy Monday!

8 tankar om fjällen


  • Bil, tyärr bor vi alldeles för långt från fjällen, med rätt sällskap hinner man dock med en massa skoj på 38mil.
  • Solen, sken på oss större delen av lördagen. Underbart.
  • Snowboarden, min lilla älskling, gick fort, smidigt och snyggt ner för backarna.
  • Tärnaby, I'm in love! Vilken åkning!
  • After ski, bedröligt, var tvungen att sjunga Gulligullan koko..........(behöver jag säga något mer?)
  • After After ski, schlagergolvet gungade!
  • Kollegor, helt galna.
  • Sömn, nja det blev inte så  många timmar.


Over and out!
Happy Monday!


Mot en lång ensamhelg.

Korvringen är inlagd i kylskåpet, kycklinggrytan står och puttrar på spisen. Det är dags för mamman i familjen att åka på ensamhelg till Hemavan. Inte riktigt helt allena dock . Ska trängas med tio andra (vuxna) personer i en stuga i närheten av centrumliften. Lördagen ser dessutom att bjuda på solsken hela dagen så det kommer bli helt lovely!

Idag fick jag i mitt inrutade schema nästan en hel timma till övers. Åkte då ner på stan och sprang in på ett par väl valda butiker. Hittade ett par damhandskar i oxröd färg för halva reapriset som passade perfekt. Eftersom det då fanns även ett par till av samma storlek köpte jag även dem. Två kap för under hundralappen!

  Two of a kind.

Nu ska jag fortsätta att pussa på lillprinsen för att stilla den lilla biten av värkande mammahjärta.

Hoppas att alla bloggläsare får en trevlig helg!

Happy Thursday!

Bilder av helgen som gick.

Det blir inte alltid bra resultat, trots fotokurs......

 men förstorar man inte bilden ser vi rätt söta ut.

 Berget av snö utanför vårt hus. Tror inte att det blir någon vår i år trots att sambon skottar.

 My first Levis, coolare kan lillprinsen väl inte bli?

 Varför lego när det finns kryddburkar?

Happy Monday!


© bilder privat

Med en enkel tulipan.........

Min fantastiska pappa fick idag upplysa mig om att han fyllde år igår. Jag som var tvärsäker på att jag i inte skulle glömma hans (eller någon annan) eftersom vi numera har en almanacka upphängd i köket.
Jag ska skämmas tills nästa födelsedag då jag ska sjunga vid sängkanten med tårta i hand! Puss pappa i efterskott.

 

Meddelande till min syster; var har påminnelsesamtalen tagit vägen??????

Happy Saturday!

vad är det värsta som kan hända?

Jag oroar mig alldeles för mycket. Hela tiden dessutom. Jag har blivit något bättre sedan jag fick barn eftersom jag inte tror att man kan oroa ihjäl sig för sina barn hur små de än är. Lika bra att sluta oroa sig istället för att oroa sig för mycket, eller?

För ett par veckor sedan flyttade min symaskin ut från utrymmet under vårt akvarium till det nygamla traderarummet. Traderarummet är nästan historia och symaskinen har nu fått en framträdande roll. I symaskinsflytten slängde jag en blick på vår enorma pump och tänkte att den allt skulle behöva stå i en plastback och inte direkt på parketten. Hade jag gjort mer än bara tänkt skulle vårt parkettgolv numera inte vara delvist täckt med fuktfläckar. Förra veckan började det drippelidroppa från pumpen och trots att det endast tog ett par dagar innan vi upptäckte hade det allt läckt många 10tals liter.

Min enda tanke var, jaha nu blev det en vattenskada. Tänk all meningslös tid jag använt att oroa mig just detta.
Nu är det slut med oroandet. For ever.

Happy Wednesday!


Fåglarna sjunger

I veckan har fåglarna äntligen börjat sjunga igen. Jag är lite tudelad i mina känslor för fågelsång. Jag kan ju inte annat än dra på smilbanden när de åter igen kvittrar efter vinterlång vila. Jag går snabbt igenom alla fågelramsor jag kan och konstaterar att det är många mesfåglar som börjat sjunga in "våren". När jag sedan hörde havsfåglarna och deras knorriga läten blev jag genast påmind mig om ljumma sommarnätter då de håller mig vaken av allt brölande. Bitterljuvt, sommarkväll mmmmmmm.............fågelsång när jag sover grrrrrrrrrrrr.

Sitter nu hemma på min sista lediga sportlovsdag med sonen lekandes med sin nya lastbil. Blixten Macqueen får ursäkta, i det här huset är Mac den stora favoriten. Mormor hittade den när hon och lillprinsens kusiner varit på ett av stadens leksaksvaruhus. I den lastar sonen bilar, djur, tja allt som får plats i denna enorma leksak.


 
Igår var jag och min stöttepelare samt gardinmentor till mamma på stan för att titta på gardiner. Ingen favoritsysselsättning precis men jag hittade inte bara gardiner till kök och vardagsrum utan även möbeltyg till våra stolssitsar. Det var riktigt roligt kan jag ta och tala om så igår kväll fållades och pressades gardiner och jag bara längtar till sonen ska sovpausa så jag kan sätta mig och sy! Bilderna kommer när det är klart:)

Happy Friday!

Kommer det mer snö SKRIKER jag!

Så det så.

Sedan visar det sig att jag inte är vidare intelligent. Skurade i morse och ställde mig nu på eftermiddagen och bakade med sonen. DUMT, jag är tillbaka på ruta ett.

Happy Wednesday!


Tokboken

Det är som livet har fått sig en kick i rätt riktning. Efter en riktigt skit månad som februari ser jag nu ljuset  i tunneln. Mest troligt är det bara psykiskt men nu känns det faktiskt lite lättare att ta sig fram genom snön. Sportlovets första dag bjöd på ett snöoväder, tänk "Barnen från Frostmofjällen" så är du på rätt väg. Snön yrde från alla håll och kanter, horisontellt och vertikalt. Inte ens detta fick mina energiska tankar på fall.

I helgen kom jag plötsligt ihåg en bok som jag köpte till min son i doppresent. En liten skrivbok där det är tänkt att föräldrarna (läs mamman) ska vara duktiga och skriva in allt roligt och tokigt de lilla knyttet gör och säger.
När jag efter en tids sökande hittade boken såg jag inte helt överraskande att det endast var en kort episod ur min sons liv som var nerskrivet. Snabbt som ögat skrev jag ner mina iaktagelser över min tvåårings matematikkunskaper (ett riktigt geni, brås på mamma:).
Det är här du kommer in för jag behöver lite hjälp med detta. Berätta något om min son som jag kan skriva ner i den här alldeles för tomma bok.Happy Monday!


RSS 2.0