Nytillskottet.

Under den 23 decembers första timma kom lilleBror äntligen, 15 dagar försent. En riktig guldklimp!

Kopia av sin storebror, fast med kolsvart hår.

   
Tipp tapp sjunger vi hela tiden.

De kan även vara trötta tillsammans!

Happy Sunday!

 


The big three four

Den årliga födelsedagen; sång och presenter på sängen och snabbt iväg med familjen föratt sedan ta vara på dagens äventyr. Nåja kanske inte den mest spännande dagen men dock de roligaste presenterna på länge. Det damp ner tre fin, fina paket på sängen bredvid tårtan. Den blivande maken var mäkta nöjd över sina inköp och jag blev helt överväldigad (som vanligt) över hans generositet.

Mössan med den stora toffsen har prytt mitt huvud hela dagen och jag kan inte annat än nu önska att en liten kille ska komma så jag slipper matcha den till en knallröd jacka. Samt en till fin perstorpsplatta för mina varma kastruller som ska pryda på bordet.

Sist men inte minst är jag numera också ägare av ett Wii med tillhörande spel och wii fit plus som jag nu testat under kvällen. Tyvärr räknade den ut nuvarande BMI och då sa den till på skarpen att jag tydligen är alldeles för tjock och behöver träna, MYCKET! Dessutom är min kroppsliga ålder 42 och inte 34. Inte konstigt att jag känner mig matt på kvällarna. 

Vilken tur att jag då förhoppningsvis snart går ner ett par kilo så maskinen slutar trakassera mig på det viset.

Happy Thursday!


Retrojul i röda villan

Julsakerna är nu framme, sambons enorma men mycket fina tyska tomtesamling är utställd på strategiska platser dit inte prinsen tar sig så lätt. Vi har dessutom 5 st blommande hyacinter i köket vilket i mitt fall leder till näskli trots att jag normalt sett inte har några problem med blomman annars.

 

Jag fick en tidig födelsedagspresent av mina föräldrar, ett kuvert med pengar, och passade då på att köpa ett nyckelskåp. Nyckelskåpet har ännu inte hängts upp men när det väl hänger där ska ni få se!

Kvar blev då två stackars hundralappar som jag handlade upp på samma hemslöjdsbutik som jag numera besöker varje gång jag är på stan. Det blev ett jättefint grytunderlägg med retromönster på perstorpsplatta. Det var verkligen ett lyckat och bra köp. Det är verkligen mycket trevligare med ett roligt och snyggt underlägg istället för katastrofkorksplattorna jag använt tidigare. Fler sådana är högt uppe på min nuvarande önskelista.

En annan sak som numera står på önskelistan är tvättmaskin. Sonen fick lägligt två dagar innnan lillebrors beräknade ankomst magsjuka och kräktes ner sig själv och sängen under lördagnatten. Efter tröstande, kräktorkande, tvättande av barn och mamma och inslängd tvätt i maskin kröp vi till sängs för att fortsätta natten. Men det ska inte alltid vara lätt, mitt i försöket att somna om börjar det banka och leva om på undervåningen. Banket kom från tvättmaskinen och det var helt enkelt bara konstatera att eländet mest troligt gått sönder och stänga av. Jag har därför tvättmaskinsinköp på dagens agenda, kanske tur att lilleBror inte har lust att komma riktigt än.
Happy Wednesday!

Tidig lördagkväll...

Dags för årets pappabak, traditionellt pepparkaksbak tillsammans med lillprinsen. Det blir två plåtar med pepparkakor som jag tror att vi måste äta till middag.

Ja för vad annars äter man till middag en lördagkväll?

                    
Jag tränar på att vänta......      Nu verkar det hända något!


Min pappa är en mycket pedagogisk och tålmodig person:)

Happy Sunday!


Julklapps rusning.

I dag fick jag ingen parkering vid stades stora leksaksvaruhus, jag gav upp utan att fajtas med de övriga bilarna som stod och väntade. Åkte istället till en sportaffär och fastnade på mössavdelningen. Efter detta besök måste jag få ställa en fråga: om man är över 30 bast får man då köpa en mössa med en stor ullig toffs på?
Jag frågar helt enkelt om det kan tänka sig vara modernt för en vuxen jänta att ha på sig en mössa som är snarlik den hon bar på huvudknoppen för 25år sedan. Jag blev iallafall helt såld och får skriva upp den på årets önskelista.

Den värsta julklappsrusningen är dock över för min del eftersom mina nära och kära numera har minst en juleklapp var. Det betyder om nytillskottet behagar sig att komma så slipper vi trängas tillsammans med resten av stadens befolkning på sluttampen inför kommande jul.

Nu ska det bli gryyyyymt skönt med helg!

Happy Friday!


Vattnet har kommit...

.....inte gått.

I ett par dagar har jag anat oråd. Kroppen har liksom inte sett ut eller känts som förut. Nu är mitt tillstånd mer som en reumatikikers. Händerna har svällt upp och det är svårt att knyta näven, öppna den nyinköpta (tyvärr äckliga glöggen), och de blivande vigselringarna får numera inte plats.

LilleBror är beräknad att komma inom den närmaste veckan så jag får väl bara vara tacksam över att vattensamlingen inte kom tidigare. Skulle graviditeter vara som den jag haft skulle det nog finnas fler barn i världen, jag ska med andra ord inte klaga alls!

I måndags tog jag ut välbehövd komptid för att påbörja julklappsinköpen. Det blev en väldigt arbetssam förmiddag där jag tillslut tappade all ork och förmåga att tänka på en av stadens hemslöjdsbutiker. Den förstående butiksbiträdet såg till att jag blev försedd med pepparkakor innan jag lämnade butiken med mina återstående hjärnceller. Sen var det bara att ringa in sambon till stan för att ta mig till närmaste kinaresturang. Vårrullar rules!

Nu ska jag ta vagnen och gå och hämta prinsen. Tror att vi måste fika lite chokladbollar i eftermiddag......

Tager du detta lillfinger att leva med i nöd och lust???

Happy Wednesday!


RSS 2.0