Mumma

Nu står saften på altanen och svalkar oss i sommarhettan. Förmiddagarna spenderas numera på Kollostranden med alla andra morgonpigga barnföräldrar. Lunch och middagsvila för lillprinsen gör att sambon (som numera också har semester) hinner med diverse projekt. Myggen är i år ovanligt många vilket gör att det inte är helt ovanligt att vi titt som tätt i frustration smiter in i huset. Vi hoppas att det blir en relativt myggfri semester söderöver till veckan.Rabarbersaft med vanilj och citron.

2kg rabarber
1 vaniljstång
2 citroner 
1 påse vinsyra 

Hacka och skölj rabarber, dela vaniljstången i fyra delar, skiva citronerna. Varva i kastrull och häll på kokande vatten så att det täcker allt (för mig blev det ca 2,5liter vatten). Låt stå i två dygn, sila och rör sedan i socker i  den kalla saften.I receptet är det 1kg socker per liter avrunnen saft men jag tog 1,5 på 2,3l saft.  Klart för smaka. Mumma!

Happy Friday!


Sommar projekt nr1.

Vi har en massa rabarber och jag har inte orken att göra kakor, pajer eller annat smaskigt av dem. I ett av mina präktighets-il sökte jag igår runt på nätet och sökte saftrecept. Kokade en del saft i fjol men den var helt enkelt inte så god som jag hoppats på, råsaften upptar istället för att sötas en massa plats i min frys.

Idag blev det alltså nytt försök med saftandet. Inte så avancerat heller måste jag säga. Rabarber, citron,vaniljstång blandat tillsammans med några liter kokande vatten. Nu ska den bara stå och götta till sig i två dygn innan den då är färdig. Jag har givetvis provsmakat och jag fick lite vaniljvodkakänsla, vilket måste vara ett gott tecken.Happy Tuesday!


Hoho du trodde att jag gett upp....

Men icke! Jag har bara valt att inte lägga ut de inlägg jag skrivit under de sista två veckorna. Av en anledning, för att inte lämna ut mina åsikter och för att jag då också blivit illa tvingad att byta från onyinredning till bitterbloggen.se

Nu lämnar jag allt sådant bakom mig och låter bilderna från midsommarhelgen tala för sig.  

         

Sonen hittade den största glassen i frysdisken, den skulle han absolut ha. På midsommarafton var vi på Barnens Zoo på Grans lantbruksskola där prinsen domderade över getter, får och minigrisar, född till chef med andra ord.


      

Midsommardagen på havet utanför Hattudden, härligt.

Happy Monday!

Tur att tjuven inte var i farten i natt!

Det finns inget ställe som jag känner mig så säker på som byn som jag bor i. Vi går ibland hemifrån utan att låsa dörren, låser sällan bilarna, plockar inte undan gräsklipparen utan låter den stå där den senast stannade, oftast mitt på gräsmattan eftersom vi sällan hinner klippa klart.

Det är livet i den norrländska idyllen.

Fram till i lördags då grannen under natten blev av med sin SAAB 9000. En tidig 90 talsmodell, ambasadörblå (mina föräldrar har också en) olåst på Röda Villan vägen. Jag och sambon beslutade oss då genast för att börja låsa våra bilar. Två dagar senare (läs idag om du vill) hade vi en alldeles normal stressig Svensson morgon. När lillprinsen var klar att åka var  föräldrarna något virriga. Sambon påpekar att datorerna inte var på sina normala platser och jag söker febrilt efter bilnyckeln. Det löser sig snabbt genom att sambon ger sin bilnyckel till mig och jag upplyser honom om att datorerna (märk väl att det inte är en utan två) inte kommit in från bilen under hela gårdagen. Familjen störtar ut genom dörren och sambon hittar sina två datorer samtidigt som han konstaterar att bilen är olåst. 
"Det var ju bra" svarar jag och hittar bilnyckeln som jag sökt i låset på bagageluckan på bileländet.

Detta var givetvis en engångsföreteelse och kommer aldrig att hända igen! Så potensiella tjuvar kan fortsätta att hålla sig undan!

Happy Tursday!

"Ja må han leva" på nationaldagen

Sambon tog igår på förmiddagen med sig sonen till invigningen av byns nya konstgräsplan. Låter extremt tråkigt jag vet, men det var en smärre byafest där det var hoppborg, fikaförsäljning och andra upptåg. De flesta i byn var nog där någon gång under dagen. 
För en gångs skull stannade jag hemma och satsade på djuprengöring av huset. Fantastiskt så mycket man hinner när man inte har ett barn att passa samtidigt!!! Jag var rent i extas, till och med min oöppnade Family Living tidning fick ligga orörd. Eftersom jag bjudit in mina vänner på traditionells enligt nationaldagsfirande, sillknytis denna gång, tog jag fram duken och svenska flaggan och ställde på bordet.

När sonen senare kom hem och såg flaggan på bordet tog han den genast till sig och stoppade den i munnen. Sedan var jag och hans pappa tvungna att sjunga "ja må han leva". Nationaldagen hade förvandlats till lillprinsens födelsedag. För det är ju så man gör när någon fyller år, ställer fram flaggan på bordet och sjunger. Istället för att lära sonen nationalsången stod jag och sambon troget och sjöng "ja må han leva", flera gånger. Det kanske var några presenter för lite men sonen var nöjd!


Happy Sunday!

RSS 2.0