Hemma tisdag!

image35


Har precis lagt sonen i sängen så han ska få vila lite. Vi spenderade förmiddagen på Öppna förskolan på Ålidhem. Efter ett besök på Konsum bar det hem till byn för att förbereda Tisdagsmiddagen.  Idag kan jag meddela att det blir Nasigoreng med färsk annanas, konserverad också för den delen.
Kan för alla nyfikna berätta att tapeterna är nu på gång. Tapetserat två väggar och nu ska det bli spännande om vi fixar detta utan att beställa fler tapeter. Håll tummarna!

Tisdagskramar!

Ja, så blev jag tio år igen.......

image33I helgen har jag fått pricka av i min "to do list" jag har tillochmed prickat av saker jag inte ens trodde att jag någonsin skulle göra.
Fredagkvällen startades med en klassisk drinkfest hos mina vänner nere på stan. Temat denna drinkfest visade sig vara  "surt". Tydligen hade deltagarna på förra drinkfesten tyckt att det varit så mycket söta drinkar så nu hade alla verkligen tänkt till. Det bjöds bland annat på SurPutte, Cosmopolitan och en äkta hemgjord Piña Colada. Trevligt värre var det och kvällen avslutades på rådhuset i Umeå där det var +27. Fast om man snittade medelåldern så kanske den var +47. Så när vi dansade på schlager golvet var det ingen tvekan om att jag kände mig ung, fräsch och fit. Kvällen slutade på bussen hem till byn där Sveriges argaste busschaufför kvällen till ära lagt in två knallröda slingor i hennes annars så gråa hår.

På lördag var det bara att ladda om batterierna eftersom att det var dags för anordnad fest till en 30-årig kär vän till mig. Visste inte vidare mycket om festen förutom att samtliga deltagare arbetar inom klädbranschen så jag tog min allra trendigaste och tunnaste klänning, fönat håret och det enda som saknades var min moderna och snygga svarta kofta som tyvärr hängde på tvättlinan. De fick helt enkelt bli fleecetröjan under jackan.
Detta tackade jag sedan gudarna för eftersom det visade sig vara en riktig "Garagefest ", i Umeå , lördagen den 26 januari och det var -7 grader celsius ute och kanske +2 grader i garaget. Tro att jag gapade när jag kom in. Det var inte riktigt så jag tänkt mig träffa alla dessa moderna människor i ett betong garage. Ja på så vis fick jag i min "to do before I die" bok skriva in Garagefest och även bocka för.

Lördagkvällen fortsatte på Schlagerklubben där var det varmt och skönt. Helt plötsligt ser jag Rickard Herrey på scenen sjungandes en Pontarelåt . Hur nördigt får det bli egentligen? Tydligen hade detta stått i annonsen i tidningen men detta hade jag helt missat. När Rickard sedan ropar in sina bröder Per och Louis blir jag genast tio år igen och förflyttar mig till Skellefteå Folkets Park dit min kära pappa kört mig till för att jag skulle få se mina idoler och framförallt min första och största kärlek Louis Herrey.
Där stod han plötsligt igen och sjöng bara för mig " Every song you sing" och jag sjöng för han, högt och ljudligt, tillsammans med alla andra på dansgolvet.
Louis Herrey blev efter ett par år dumpad till förmån för Joey Tempest men vid närmare eftertanke kommer Joey aldrig göra mig 10 år på nytt.image34

Lyckliga fisken!

image31

Som jag tidigare berättat så pajade vårt akvarium veckan före jul. Fiskarna har fått ett nytt trevligt hem som är 200 liter större än det tidigare eller som min syster säger "det är ju en hel basäng".
Det som hänt efter detta byte är att fiskarna ser så mycket bättre ut och några har till och med fått mer färg. Ja de trivs helt enkelt med mer yta.

Jag tror att de är lyckliga helt enkelt och appropå lycka så lyckades mina elever idag vinna en delfinal i "Vi i femman". Tro att mitt glädjetjut hördes i radio högt och tydligt. Mina elever gick mot en säker förlust, låg flera poäng efter ett tag. På slutfrågan fick de välja poängfråga mellan 1-5p, den andra skolan kunde inte svara på sin fråga och då kunde mina elever ta en trepoängare och vinna!
Helt underbart och en stund av ren lycka!!!!!! Så även jag ser mycket bättre ut i dag och hoppas att detta håller i sig tills solen sätter färg på mitt ansike igen.

Helg igen.....kanske får vi upp våra första tapeter??????

          

Tapeterna ligger fint och prydligt kvar i sina förpackningar. Jag har stora förhoppningar att sambon ska säga
"Älskling nu gör vi det!".
Tapetsera alltså, för det kan nämligen inte jag. Tur då att vi tog tapeter med extrem mönsterpassning. Det bådar gott för framtiden, jag lär mig att tapetsera och sambon blir överraskad när han kommer hem från arbetet.

Har förövrigt försökt hitta en knallgrön tapet till sonens rum men det är då helt omöjligt. För mycket pastell och skit om jag får säga. Men Boråstapeters serie Hanna klappar mitt hjärta för. Färg och form men inget för ett barnrum tyvärr.

Jag behöver dessutom en massa lampor till mina fönster hoppas på att hitta någon kanske på loppis på Nolia om två helger. För i detta mörker vi just nu befinner oss i är inte roligt!

Trevlig Helg!


The Pärsons- en hyllning, en kärleksförklaring.

         

Vilken fantastisk Idrottsgala vi fick se igår kväll! En massa idrottskändisar, en underhållande programledare och showartister, kan det bli bättre för en sportintresserad tv-tittare?
Jag bara undrar om jag var ensam som grät tillsammans med de tre Pärson medlemmarna?
Jag grät tillsammans med Anja när pappa Pärson fick pris för årets ledare, fortsatte att gråta när han hyllade sin fantastiska fru och tillslut fällde jag en tår för Anjas ögonfransar när hon fick priset för årets kvinliga idrottare. Där har vi verkligen tre personer i sportsverige som förtjänar hedras det lilla extra en dag som denna!

Västerbottens Kurirens sportkrönikör har flera gånger i sina spalter påpekat hur lite vi Västerbottningar uppskattar Anja Pärson. Därför tog jag igår  fram min mobiltelefon och ringde tre gånger till omrösningen för att visa mitt stöd. Detta hjälpte dock inte till ett Jerring pris men hon har då min röst iallafall!

Ut med julen och in med.........

image25

Ja då var det dags att plocka bort de julpynt vi lyckades få fram i december. På grund av akvariumhaveri så ligger faktiskt hälften av pyntet kvar i lådorna. Fast det kan man icke tro om man besökt oss den senaste månaden. Sambons jättesamling av tomtar har prytt alla ställen  vår son inte når upp till vilket lett till att de står många tomtar på begränsad yta.

Fast imorgon är det "stått" på begränsad yta. För då sussar tomtarna sött i sin kartong uppe på vinden för att vila upp sig till nästa jul.

Snön föll förövrigt över Umeå inatt sådär lagom till man ska stöka bort julen. Jag och sambon ägnade oss åt att visa kvarteret att vi gör tvärt om. Jag skottade den tunga snön som fallit och sambon stod i köket och lagade köttfärssås på renfärsen vi malde förra helgen. Tro att ingen visade sig utomhus när jag skottade, men tre minuter efter jag gått in så var samtliga manliga grannar ute och visade sina muskl...... snöslungor:)


500 bollar till tack!


                   


image23

Inga leksaker i inredningstidningarna??? Ja just det, stod länge och väl och valde magasin i byns affär i eftermiddag. Kom hem, lämnade sonen sovandes ute på bron och satte mig och öppnade tidningen. Vad fans det där om inte en massa bollar? Tji fick jag! Det var tydligen modernt med bollar och många ska de gärna vara........
Inte räcker det med de 100 bollar som jag redan har utan det ska gärna vara ännu fler.

Ja det är väl bara ringa sonens faster och be henne köpa 400 till........

Trevlig helg.


100 bollar och ett tält, 0 feng shui

         Jag är ett stort fan av julklappar! Jag tycker det är lika roligt att öppna paketen varje år och speciellt paketen som jag inte väntat mig att få. Nu har vi ju dessutom en son som också får julklappar vilket gjorde min julklappshög ännu större. För när man är 1 år så är man inte så intresserad av att öppna paketen utan då kan papper och snören göra hela julafton lattjolajban.

Sonen i huset fick av sina fastrar och farbror ett stort trekantigt tält med tillhörande tunnel, fint fint verkligen men de där 100 bollarna då? Vad ska vi göra av dom tycker ni? När de äntligen anlände till villan två veckor efter jul bestämde jag snabbt att den som drar upp dragkedjan till bollsäcken får hela ansvaret att plocka ihop dem.

Jo jag började snabbt ana oråd för tänk så många saker en ettåring kan få. Huset är nu fullt med leksaker, och i vilket inredningsmagasin kan man hitta ett sånt hus?
Feng shuin har liksom blåst bort - om den någonsin funnits det vill säga. Energiflödet är liksom fast i leksakerna som ligger lite här och där.

Jag har nämligen hört allt om det här med Feng Shui, min kära syster har gått på kurs och praktiserar detta hemma hos sig. För det är ju väldigt viktigt hur man inreder sina rum berättade hon för mig. Hon hade suttit på sin Feng Shui kurs i godan ro och lyssnat fram till det kursledaren berättade att fotografier i sovrummet ska man ju verkligen inte ha. Framförallt inte på döda personer!
Var på min syster viskar till den medhavda väninnan "Betyder det att jag ska ta bort fotot som vi har brevid sängen på min man och den döda älgen som han just har skjutit ?" Väninnan och min syster börjar fnissa hysteriskt vilket inte gillades av kursledaren. Hon  frågade lätt irriterad om dessa damer hade något roligt att berätta för de övriga kursdeltagarna. Min syster bet sig i tungan och berättade om den fantastiska 27-taggare som ligger död på fotografiet i hennes sovrum. Kursledaren skrattade högt och ljudligt och frågade om hon kunde berätta detta horribla exempel på hennes nästkommande kurser.

Ja så kan det gå vissa har bollar och vissa har döda älgar, ingen Feng Shui så långt ögat kan nå!


Auktion -bara ett sommar nöje?

image19          image18

Ja syns det inte att det är sommar på bilderna! En riktig auktion utomhus när solen skiner och det är en massa folk som sitter med fikakorgar och brassestolar. Kan det bli bättre?
För visst kan man en kall vinterdag som denna sitta och längta till en riktig gårdsauktion.Tacka vet jag internet som gör detta möjligt!

Mitt favorit ställe är utan tvekan  Jörgen i Kvarna i Arvika! Tyvärr är det lite långt dit eftersom villan står i Umeå, därför förgylls oftast mina söndagar med budgivning på hans auktioner. Jag synar hans bilder varje dag innan auktionen för att kolla om det är något jag missat. Detta slutar alltid att jag på söndagarna sitter med  ganska långa listor med förhandsbud. Det är inte "the real thing" men rätt okej eftersom det blir mer tid för traditionellt familjeliv.
Jag har dessutom lyxen att svärföräldrarna hämtar sakerna åt mig efter auktionerna. Tro att de var glada över att de har ett stort stall när jag ropade in en enorm konditionsmaskin för ett antal veckor sedan......
Porslin är normalt det som jag köper, oftast i mängder, gärna svenskt eller finskt. I Värmland har de inte riktigt samma priser på det finska porslinet som de är i Umeå vilket gör att man kan göra fantastiska fynd.
På så vis kan jag utan att behöva sitta på min brassestol  mitt i vintern gå på auktion, göra fynd och känna spänningen på måndag morgon när jag får reda på vad jag ropat in!


Bilderna är tagna i Högvalta som ligger utanför Arvika. Kom hem med karaff med vita ränder och mycket mycket mer.......


Nyår ett löfte, en fest eller kanske en plåga?

                              

                                                                                             
Jag har en vän som aldrig firar nyår. Hon låser helst in sig i sin lägenhet och sitter i sin ensamhet hela kvällen medan vi andra åkt runt på diverse fester år ut och år in. Det har varit mycket varierande rolighetsgrader på dessa tillställningar måste jag säga så ibland har jag kanske undrat om det hade varit bättre om  jag också stannat hemma.

Nåväl i år firades det nya året in i våran röda villa tillsammans med sex underbart trevliga och underhållande gäster. Istället för att stå i köket hela dagen hade alla ett uppdrag att ta med sig något, förätt, potatisgratäng och så vidare så varken jag eller sambon behövde stå i köket hela dagen. Eureka! På det viset blev det en lyxig trerättersmiddag att avnjuta utan massa stök och bök!

Sen var det det här med nyårslöfte som jag trots att jag inte egentligen vill ändå hittar på något som jag ska försöka hålla. Förra årets löfte var att äta fisk en gång i veckan. Tro att det var glömt i maj när vi åt korvstroganoff 10 dagar på raken. Jag hade faktiskt inget löfte förrän igår när jag satt i bilen på väg in till stan och hörde Joakim Palme prata om hur vi ser på framtiden. Tydligen så  tänker  normalsvensken att miljön är något alla måste tänka på. När det sen kommer till kritan är det viktigare att andra än normalsvensken själv tänker på miljön alltså normalsvensken svär sig fri att göra något för miljön. Så från och med igår har jag ett löfte; jag ska  varje vecka göra något som är bra för miljön och då skall icke sopsortering räknas eftersom det gör jag redan!  
Sagt och gjort nu är det ett löfte för 2008 dags att skrida till verket! Redovisning kommer i årsraporten

Och kompisen då? Jo hon har träffat sin livs kärlek under året och firade rejält med en äkta parmiddag. Slutet gott allting gott........

RSS 2.0