Oskärpa.

Hela livet har numera fallit i en total oskärpa. Efter middagstid är jag en väldigt gravid och trött människa som nu äntligen fattat beslutet, för att inte låta min familj få vardagkvällarna att gå utan mig, att kommande måndader arbeta halvtid. Jag kanske fortfarande är trött på kvällarna men det innebär kanske att jag slipper arbeta kvällstid och krama ur de sista energidropparna som finns tillgänliga.

Det låter värre än vad det är. Det är kul att jobba det är kul att vara hemma, men jag orkar absolut inget mer när barnet i huset sussar i sin säng. Alltså bloggen blir det första jag tar bort men i helgen har jag faktiskt varit med familjen på utflykt och det var väldigt roligt! Vi tog cyklarna ner till båthamnen och grillade korv, en fin och riktigt kall dag!


Det är en som upptäckt hur man ska fåna sig på kort.    

Is vid strandkanten, son med fotografambitioner och fotografmamman med svårigheter med hösljuset!

Happy Monday!


5 tankar om graviditet

  1. Tiden, den som har gått så fort har de sista veckorna börjat att dra ut på sig som segt tuggummi. Tröttheten har slagit till, vaderna har börjat protestera över ökad vikt och kissblåsan finns det tydligen inte längre plats för i kroppen.
  2. Gravid får jag dessutom vara själv nu, prinsen blev kusin veckan som gick vilket medför att jag kan inte fokusera på att det är någon annan som ska föda utan att jag nu är näst på tur. Efter mitt/ vårt förra trauma har jag numera en förlossningspsykolog. När jag då fick äran att få komma på besök på förlossningen var det tur att jag då pratade med min bilmekaniker så att jag kunde fokusera på trasig bil istället för lustgas och uteblivna krystvärkar. Hon ska lära mig självhypnos nästa gång jag träffar henne, bäst att det fungerar annars ångrar jag mig nog.
  3. Innan jag väntade lillprinsen kunde jag inte för min värld begripa varför gravida gick omkring med mjukisbyxor och sunkiga tröjor. Det fick jag äta upp med råge och innan den stora nedkomsten då jag gjorde jag slut med de funderingarna, tog på mig velourbyxorna, en ful överdimensionerad tröja och gick och stirrade ilskt på alla som tittade på mig när jag var och storhandlade. Utbudet av snyggare tjockiskläder har dock ökat en del de sista tre åren vilket kanske leder till att mjukisbyxorna denna gång får stanna i garderoben. Detta återstår dock att se......
  4. Håller tummarna för att det blir förlossning i tid dennna gång. Räknar man de dagar som jag gick över med sonen kommer den nya prinsen att komma den 23 december. Fast 11 olika kaksorter är ju rätt schysst att ha i frysen, bakade en ny sort för varje dag som jag gick över.
  5. Äntligen verkar Försäkringskassan åka dit för diskriminering av gravida, inte en dag för tidigt enligt mig. Måste varit en man utan barn som kommit på meningen "graviditet är ingen sjukdom".

Happy Friday!


träning är nog farligt!

Igår var jag och min stora mage på Aqua Power,  det som förut gick under benämningen vattengympa. Det var en smärre nära-döden-upplevelse.
Eftersom min magen nu ökat i omfång är den som en kork som strävar uppåt när den befinner sig i vatten. Jag fick kämpa med näbbar och klor för att försöka trycka ner den samtidigt som jag skulle utföra alla akrobatiska rörelser. Att ta sig framåt gick väl an men försök backa med en mage som bara vill upp mot ytan. Det hade gått alldeles utmärkt om jag var själv i bassängen men människor runt omkring var det ingen hejd på vågorna som skvalpade upp i ansiktet på mig. Den trallvänliga musiken gjorde inte saken bättre men jag hade lärt mig efter halva passet att inte sjunga med.

Jag får väl prova en gång till innan jag dömmer ut det helt men lite farligt var det allt!

HAppy Saturday!RSS 2.0