En snabbis innan kvällsfikat.Det här med att arbeta var visst jobbigare än vad jag räknat med. Jag pratar, lyssnar på andra och använder alla mina hjärnceller som fungerar till att få vardagen att gå ihop och mitt i allt detta åker min blivande man på galej i Göteborg. Du kanske förstår varför bloggveckan varit tämligen oinspirerad.

Lyckligtvis leder allt detta till att det nu är tyst och lugnt i huset. Prinsen sussar gott och bara njuter av tysnaden och det faktum att jag slipper ta några beslut över huvudtaget. Jag bestämmer gärna men jobbet drar igång och det ska tas beslut var eviga minut passar jag gärna bollen (tillfälligt) över till någon annan.

Gårdagen var jag och sonen på Aquaarena med fröken O och hennes lille. Sonens glada tjut när vi åkte ner får vattenrutschkanorna gick rakt in i hjärtat och det första han frågade i morse när han vaknade var om vi skulle åka och bada.
Det blev dock inget badbesök för oss idag däremot bakade vi en riktigt god kaka tillsammans på eftermiddagen. Förra sommaren hade jag många funderingar kring vad jag skulle göra med alla mina vinbär. Hittade ett recept på en långpannekaka som vi (efter ett helt år) gjorde idag. Smaskens tyckte vi båda två, prinsen slaskade i sig marängtäcket på fem bitar innan jag ens hunnit blinka:)Vinbärskaka med marängslisk på.

3dl socker
75g margarin
5äggulor
6dl vetemjöl
3tsk bakpulver
1,5 msk vaniljsocker
2 dl mjölk
3msk kokande vatten


Vinbäsmassa

5äggvitor
5dl socker
1,5 msk vaniljsocker
5dl vinbär

Rör ihop margarin och socker. Tillsätt äggulor. Blanda sedan i resten av de torra ingridienserna samt varva varmt vatten och mjölk. Bred ut i långpanna och grädda i nedre delen av ugnen 200° i 15 min.

Vispa under tiden ihop äggvitan till ett hårt skum. Blanda sedan in resten och avänd gärna frysta vinbär. Bred på kakan och grädda  5minuter i 250°. God varm som kall! Blir kanon som kvällsfika;)

Happy Sunday


Helgen ur min synvinkel.

Jag undrade för några dagar sedan om sommaren nu var slut. Stod ute på våran skolgård och beblandade mig med mina nya elever och frös. Det riktigt isade längs ryggraden och kändes allt annat än skönt. Tur då att vi har fått en fin och varm helg, det behövde jag!

Idag har jag haft en ensamdag. Efter sickat i väg killarna till Leos tog jag tag i dammsugaren och moppen och körde över golven så fort jag bara kunde, fint och blankt övervägde det tilltagande foglossningsonda. Glad i hågen körde jag grönablixten in till stan för att gå på jakt efter dynor till våra trädgårdsmöbler. Slutade med att jag inte bara hittade dynor utan även ett litet snyggt cafébord med tillhörande stolar. Efter en smärre ångestatack slutade det med att jag åkte från affären utan att spenderat en spänn. Sambon får därför ta det avgörande beslutet imorgon både då det gäller dynor och kaffébord.

Istället för att piffa till altanmöblerna kunde jag drälla ner i en solig soffa på en av stadens café där mina finfina vänner satt och fikade efter söndagspromenaden. Helt underbart skönt att bara få sitta ned och lyssna på deras helgbravader. Själavård när den är som bäst! Det får bli starten på den nya arbetsveckan.
Kan omöjligt inte misslyckas med en sådan kickstart!!!!!:)Happy Sunday!


In med det nya och ut med det gamla.

Nu är det på tiden att det bjuds in till Röda Villan för att se vad som hänt under sommaren.

Av allt jag köper på loppisar och auktioner behåller jag ytterst lite. Fynda är kul och i stället för att trycka in saker i skåp säljer jag det jag inte behöver. Enkelt och smidigt. Sedan finns det saker som jag inte gör mig av med och då måste dessa få en plats i kåken. En sak in blir en sak ut, eller???? Ja, hör och häpna ibland händer det.

Förra helgens fynd är dessa fina. Nils Johan burkar till kakorna som jag ska baka i höst och en grön glasburk där det ska förvaras nyttigare saker, typ müsli eller nåt.Efter ett år är nu vår groventré äntligen klar där det blandas hejvilt nytt och gammalt. Byrån köptes in i fjol sommar för en femtiolapp och är inte bara en rejäl färgklick utan rymmer dessutom en massa barnkläder! Sko och hatthyllan har jag trånat efter ett par år men inte nämnts köpa, när affären fick rökskador efter en närliggande brand gick min kära mamma dit och köpte hela setet på halva priset! Snyggt i teakblandad ådring och passar vår stil utmärkt.

   

Happy Monday!

Luktärtorna

Jag älskar luktärtor och mina står nu i full blom och luktar magiskt. Tanken var att visa en fin och välredigerad bild  .....................men sonen rymde.

Happy Thursday

Jag och Gudrun......

Jag är numera ägare av ett Gudrun Sjöden plagg. Det kan väl endast betyda att jag har gått och blivit hokuspokusdam?
Nåja, det var dock inte noga utvalt i butik eller katalog utan jag hittade den färgglada, oanvända schalen på ett loppisbord i helgen för en tjuga. Tillsammans med Saras glasögon kände jag mig mer som en exotisk afrowanabe än hokuspokuslady. Vad tycks?Semestern tog dessutom slut! Det, om något är helt galet! Den nybyggda skolan ska nu vara redo för att öppnas, tror vi iallafall. Lite kaosartat är det dock eftersom jag fortfarande skulle kalla det för en byggarbetsplats. Kartongantalet som ska packas upp är så många att vissa lärare inte kommer in i deras klassrum och de stackars städerskorna är fulkomligt i upplösningstillstånd över omkringstökande lärare och byggnadskillar. Men på en vecka kommer eleverna så då gäller det att kartonger, skräp och byggkillar är borta. Det är tufft men rikitgt roligt!

I år uteblev semesterångesten. Sambon drog i väg mig och prinsen på nya äventyr varje dag så bävan in för det som komma skulle hans som inte med. Här en sista semestervink på semestern från sonen som nu är tillbaka i förskolans näste.


Happy Wednesday!

Kan någon snälla...........skjutsa mig till en enslig plats med en kasse gormetmat, gärna färdiglagad och bara att lägga upp.
.....förlänga sommaren.
.....bestämma att det där med att arbeta "skiter vi i"
.....komma underfund med att pizza är nyttigt.
.....införa siesta även i Sverige.
.....laga våra bilar som behöver akut service.
..... ge mig en kram
......frosta av min frys.

Superfaster Mia står bakom kameran och vettigare än så blev inte detta inlägg.

Happy Sunday!

En finfin dag

Mätt och nöjd efter grillfest hos grannarna på en solig altan finns det väl inget härligare än att själv få sitta med tekoppen och njuta en tyst stund innan John Blund knackar på. En finfin dag från start till mål, till och med dammsuga visade inte vara så himla tråkigt (nog för att det lär dröja innan den kommer fram nästa gång). På eftermiddagen blev de köporige på H&M i förebyggande syfte, Bilxten Macqueen kalsonger i sexpack och en Blixten tröja, potträningen kommer givetvis nu gå från nästan torr till super torr!
Till på köpet visade det sig vara rea på "Bilar" bilarna på stormarknaden vilket gjorde att sonens mamma och pappa dök ner i korgen för att söka rätt på så många olika fina bilar som möjligt. Eftersom vi normalt mest köper saker till sonen på loppis blir det lite extra högtidligt att faktiskt komma hem med något nytt.

Som sagt, en härlig dag.
Fick finfina bilder skickade på familjen av Johanna tidigare idag med glada och trötta familjemedlemmar.

       

Happy Saturday

©bilder privat.

RSS 2.0