Låt den näst sista dagen bli den bästa:)

image13      image14
Jag fick äran att stiga upp med sonen 06.27 i morse. Snön låg då vit på marken och alla grannars julbelysning lyste upp hela kvarteret. Både sonen och jag var riktigt pigga och redo för den bästa dagen på året.
Innan klockan ens hunnit bli 11.00 hade vi gått runt byn, ätit frukost två gånger och hunnit läsa lite "Harry Bosch". Lite Harry Bosch blev till slut väldigt mycket "Harry Bosch" eftersom boken nu ligger brevid mig utläst och klar för bokhyllan.

På julklappen som boken låg i stod det skrivet i den finaste handstil;

Denna ståtar snart på bloggen din
presenten kunde dock vart min
Konstnärsnamn har hjälten vår
varje buse han snart klår
sluta läsa är en möda
läsa nu tills ögon blöda.

Jag tackar min kära riddare på den vita springaren för en sån fin julklapp! Ska genast ställa den tillsammans med de övriga "Harry Bosch" böckerna! Sen ska jag njuta av slutet på 2007, slutet gott allting gott......

Gott Nytt År!

Äpplet faller inte långt från trädet.

                        

Slut är snart den glada julen och jag måste säga att det absolut bästa har nog varit min mammas knäck. Det är nog första gången på 30 år som jag och min syster anser att mamma faktiskt lyckats med knäcken! Alldeles lagom mjuk och lite seg, inte stenhård som den normalt brukar vara. Ser fram emot nästkommande 30 år och hoppas att hon i fortsättningen lyckats lika bra!

Mina föräldrars hus är som en antikaffär som är uppbyggd via loppisar och auktioner under 40 års tid. Det är saker överallt från golv till tak vilket sonen tycker är jätteroligt! Så de vuxna som vistas i närheten behöver inte fundera på fettförbränningen eftersom det sköter han åt oss. Därför passar vi på att vila ordentligt i hans sovpauser.

Det kanske inte är så konstigt att mitt största intresse idag är antikviteter eftersom jag följt mina föräldrar på auktioner under hela min livstid. Jag är dessutom ganska bra att ha med på auktion eftersom jag har en röst som hörs bättre än de flesta andra. Som barn tyckte jag att det var väldigt roligt att ropa 5 kronor när vi var på auktioner, det var inte alltid så lyckat måste jag säga. En gång höll jag på att få med mig hem en blå toalettstol och jag fick många ilskna blickar av min mamma innan en snäll man förbarmade sig över den istället.
En av de absolut första saker jag köpte för fem kronor var en 50-tals fåtölj. Vi var på en auktion i Roknäs och hade väntat länge på en lampfot som min morfar hade svarvat. När vi äntligen köpt den var det dags för fåtöljen och jag i min vana trogen ropade; 5 kronor! Fåtöljen fick då följa hem och stod i vår friggebod under 10 år. Den klädde jag sedan om i blått tyg och den har sedan den dagen alltid bott där jag bott. 

Äpplet har inte fallit långt i från trädet brukar ju talesättet vara när folk ser likheter i föräldrar och deras barns beteende. Loppisgenen har då tydligt satt sina spår i mitt liv. Tur då att jag har en sambo som av någon anledning också har denna gen. Den stora skillnaden mellan oss och mina föräldrar är att vi säljer saker som vi inte anser oss behöva och min mamma köper ett nytt skåp varannat år för att få plats med allt.

Happy Christmas and Merry New Year.....

image7

Säger Eddy Murphy i filmen Ombytta Roller som tillsammans med A fish called Wanda är de filmer som jag sett flest gånger. Nåja nu är det inte film som var dagens ämne utan själva julhälsningen.

Jag tror att vi alla är lite vanemänniskor så här till jul, sambon får till exempel alltid fårstek på juldagen, kompisen blir väckt med en halv grapefrukt på sängen och jag har alltid klätt granen på samma sätt. Många röda kulor och i mitten av granen hänger de två spirorna med de fina färgade ränderna från min farmor. 

Ja det vill säga tills för några år sedan när min kära mamma ringer och berättar att hon har kraschat den ena i tusen bitar! Vad säger man då? Nu kommer jag då aldrig mer fira jul eller julen kommer aldrig mer bli det samma och se sådär halv bitter ut som bara en förargad dotter kan göra?

Jag bet ihop och fortsatte fira jul och varje år hänger den där alldeles ensam och saknar sin kompis. Har du en kompis kan du väl ringa..........

Nu är det jul igen!

image6


Det blev ingen julgran för oss i år. Normalt brukar vi vara tidiga med att pynta och fixa men tiden sprang ifrån oss detta år. Julgran skulle köpas in förra helgen var det bestämt men som ett brev på posten så gick vårt 400 liters akvarium sönder på fredag kväll.

Ingen fara på taket dock, vi kunde rädda fiskarna och tömma allt vatten. Så istället för julgran blev det fyra akvarium extra på husets golv. Jättespännande för vår 1-åring. Så nu undrar jag om tomten har lust att komma till oss ändå?

Nåväl hela familjen kommer åka till Piteå under jul, och där vet jag att det finns en alldeles äkta antik plastgran från 80-talet, redan klädd med gammelmormors "julpollen" (julkulor för er som inte kommer från Piteå).

Hur har vi då kunnat rädda julstämningen här hemma då? Jo med hjälp av julmusik med Dolly och Kenny och några nostalgiska julsaker. Det är bara på julen som saker man egentligen skäms över kommer fram, inte för att de är fina utan för att man blir så nostagisk och minns sin barndoms jul. Nåväl julen är ju till för de små..........


Välkommen till min nya blogg!

image1

Otroligt fånigt namn på bloggen jag kom på! Men det är ju försent att ändra på nu. Bäst att leva upp till det då.
Välkommen, om du har hittat hit det vill säga!

Mitt stora intresse är relativt nya antikviteter, det mesta i mitt hem härtsammar från 50,60 & 70-talet. Därför går inrednings processen väldigt långsamt här hemma. Som tur är har jag en tålmodig sambo som delar mitt intresse.

När jag blir stor ska jag starta en auktionsfirma! Det har jag bestämt men när detta blir återstår att se. Tills dess får jag nöja mig med mitt traderarum, där mina inköp som jag inte behåller säljs vidare.

Vårt badrum,  får sig en upplyftning av ett blå aster fat ( design Stig L.)som jag köpte på loppis för en femma för ett antal veckor sedan.

RSS 2.0