Tjat, tjat, tjat.....

Efter viss påtryckning så kan jag väl erkänna att det även finns en liten person i vår familj som kanske inte får så mycket fotografitid. Men några stackars bilder kan jag allt klämma fram.
Den lilla personen gör inte så mycket väsen av sig, ligger allt som oftast bortglömd i sin babysitter. Då och då pockar han på uppmärksamhet dock men med lite mat eller omfamning blir han nöjd och tittar på oss med stora tillfredställda ögon.

Storebror ääääällllskar sin lilleBror! LilleBror får utstå sugande pussar, sumobrottningsrullningar, klappar på kinden i olika mjuk och hårdhetsgrader och blir han inte härdad av detta så skulle jag bli förvånad. Men kärleken till det lilla knyttet går inte att ta miste på, ren och innerlig!

      

Happy Saturday!
Chokladbollar

I går kväll var det bakkväll i Röda Villan valet var givet; smaskiga chokladbollar. Sonen plockade fram allt han tyckte att de skulle innehålla. Han tyckte att jag skulle ställa undan havregrynen och i ett oövervakat ögonblick droppades det i lite senap i smeten......Men goda blev dom!

Happy Tuesday

Nytt på det onya.FÖr er som inte vet om det har står matbordet och de tillhörande stolarna som jag själv satt vid när jag var liten i mitt nuvarande kök. De flyttade hit samtidigt som mig och sambon, de blev då omklädda i ett vitt, då ett jättefint tyg, med gråbruna blad. Dessa höll sig fina tills det att stor prinsen blev större och barn började vara hemma hos oss i större utsträckning. Min storasyster har under hösten vänligen påpekat fräschheten i tyget och jag har snällt sagt att jag har nytt tyg men har inte haft tid att byta.

Kreativitetstiden som jag tidigare lade på mitt jobb har äntligen flyttat sig till hemmet. Stolarna är numera en fröjd, inte en sunkig dyna i sikte. Men det är inte bara stolarna som har fått sig en uppåtpuff, numera pågår det ständiga projekt i huset och den blivande maken står med öppen mun stum av beundran. Känner mig nästan som en miniClara.

Happy Friday!
En fråga för skyddsombudet.

100119
RödaVillanvägen

Anmälan till skyddsombudet.

Vi är två likasinnade som ansöker om att få hjälp av skyddsombudet i denna fråga.
Vi är något missnöjda med vår arbetsgivare. Vi servar och ser till att han är nöjd och glad för det mesta men på sista tiden har han även börjat kräva visst nattarbete. Trots att vi är alldeles utpumpade och relativt innehållslösa kräver han total tillgång till oss  och att vi ska användas som vanligt. Det är detta som vi nu ställer oss frågande till. Är det inte mer än rätt att vi ska få vila på natten eftersom det inte utfaller något som helst OB utan bara ett krav att vi ska fungera som vanligt igen nästa dag. Mycket märkligt, vilken yrkesgrupp som helst skulle protestera om de utsattes för detta.

Vår arbetsgivare är normalt en go och glad kille som oftast visar uppskattning för vårt arbete. Hans kinder blir rundare och rundare för varje dag vilket tyder på att vi är ett fruktansvärt bra team. På natten visar han sig dock från sin mer ilsknare sida och låter oss inte vila förän han fått som han vill. Vi börjar se ett mönster och vill inte bli utnyttjade på detta vis. Önskar därför att skyddsombudet tar tag i detta omgående.

Hälsningar Brösten.Arbetsgivaren.
Latte & Chips

Jag har idag varit en trevlig lattemamma tillsammans med min kollega. Hämskt trevligt måste jag säga, synd bara att det inte kommer vara möjligt under resten av mammatiden. Nästa vecka går nämligen sonen in i 15timmars tid på förskolan som kommundelsnämden dessutom beslutat att lägga under veckans fem dagar mellan 8-11. Kan någon berätta för mig om vad man hinner med på den tiden?
Jag och min mammakompis var då helt överens om att det här med att jobba är överskattat och att jag i fortsättningen får bjuda på sconesfrukost.

När vi (jag och de två barnen) kom hem denna underbara vinterdag var det akut matbrist i lilleBrors mage. Vi kastade av oss kläderna och prinsen fick vänta en stund på mellanmålet. Han hittade då en bortglömd chipspåse och satte sig alldeles nöjd och åt. Väldigt gulligt och istället för att ta påsen tog jag en bild. Det är inte varje dag det blir valfritt mellanmål.

Barnen växer framför ögonen, den ena mer än den andra. Om jag efter 20 dagar hade 200bilder på stor prinsen kanske jag har 10 på lilleBror. Ska genast skärpa till mig.
Vad är det första som händer när vardagen tar vid???

Efter en helg i Piteå med familjen startar då den nya vardagen i livet. Den förvärvsarbetande mannen i huset pussar plikttroget sin blivande fru innan han tar bilen till jobbet, stor prinsen som ska få på sig kläder för att sedan gå på dagis och lilleBror som ska bäddas ner i den tjockaste av åkpåsar. Sedan bär det av till föskolan med snabba steg. När jag väl kommer dit sitter personalen samlad vid ett bord och tittar på mig som jag vore från en annan planet. Ja just det, nu kommer den där mamman som har noll koll på tillvaron!
Planeringsdag, jag visste om det men det hade runnit ur huvudet som om det var teflonyta där inne. Det var bara att bjussa på ett generat skratt och berätta att jag faktiskt visste om det, borra ner huvudet i jackan och skynda därifrån fortare än Blixten Macqueen.

Så kan det alltså gå första dagen som hemmamamma. Vi provar igen imorgon, kanske går det bättre då!

Riktigt röd om kinderna blev jag också.......

Happy Monday!


Vad pysslar vi med egentligen?

Det kanske ni undrar eftersom mina besök inne på bloggen har varit ytterst sporadiska. Under de sista veckorna har jag knappt varit ute i cybervärlden och den sista veckan har till och med datorn varit undanstoppad på Röda Villans övervåning.
Vad pysslar vi med då på dagarna. Skottat en hel del har vi gjort. Skånefolket talar om snökaos men jag tror inte alltid riktigt dom vet vad de talar om. Vitare väg än den som finns utanför vårt hus är svårt att hitta. En morgon när jag kom ut berättade grannen att det fallit 46cm och efter det snöade det i fyra timmar till.
LilleBror sover och äter och när det är dags för läggning klistrar han fast sig intill mig och vaknar så fort man försöker flytta sig (eller honom för den delen).
Storebror är bara helt fantastiskt stolt och vill gärna leka, bära och pussa sin nya ädelsten. Hoppas det fortsätter så.

Nu är det färdigskrivet för idag, jag vet ändå att ni bara är ute efter bilderna;)


En av våra sämre idéer, ta närmaste vägen till fikat när snön fallit hela natten. Hade gått fortare på oplogad väg.

                                        

Prinsen på skidtur.         Inte dummt att vara storebror.      Ett försök att få en ny presentationsbild (haha)

Happy Wednesday!RSS 2.0