Hälsningar från djupaste värmlandsskogen.

Vem behöver en lekpark när man lika gärna kan befinna sig på farmor och farfars gård? Jag tror att sonen tycker att deras gård som angränsar till djupaste urskog är ett kanonställe att vara på. Speciellt när han har två hundar att förfölja.

Julen har varit kanon, massor av mat och goda desserter, som jag givetvis måste ta receptet på. På grund av en efterhängsam förkylning har smaklökarna inte riktigt fungerat som de ska vilket gör att vissa rätter måste prövas efter tillfrisknandet. Detta måste resultera i att vågen inte kommer att visa vidare annorlunda resultat än tidigare och kanske nyårslöftet detta år inte kommer att ha något med vikt att göra. För att vara på den säkra sidan lovade jag härom dagen Hjärter Dam att träningen skall komma igång snarast efter det nya året. Eftersom hon då kommer att ha samma arbetstider som vi övriga är det väl bara att sätta upp höga mål på en gång?:)

Imorgon är "stora åka hem dagen". Farfar har servat bilen med olja och fyllt på luft i däcken, bilen bör därför inte sluka lika mycket soppa på hemvägen som den gjorde på väg till Arvika. Dvdn kommer gå varm och visa sonen och farfars nya favoritfilmen "BILAR".  

Gott slut and happy Sunday!


Ett år senare.

Bloggen har firat födelsedag. Tänka sig, förra julen satt jag hos mina föräldrar och vände ut och in på orden och idag har jag minst lika svårt att hitta orden. Klagomål på pollymuffins har kommit in från många håll och hoppas nu än en gång kunna flirta med mina läsare.

Familjen har lämnat husdjuren hemma och rest hela vägen till Arvika för att fira jul med svärföräldrar och svärsyskon. Bilresan räddades av årets julklapp, en bil-dvd till lilleman. Mirakelapparaten spelade Pippi Långstrump om och om igen för vår nöjda son. Det enda problemet som vi stötte på var ett visst snökaos i Dalarna då sambon inte körde fortare än 60 km/h.

I morgon ska jag och sambon lämna sonen med farmor och åka till Karlstad för att inhandla de sista julklapparna. Jag ska även köpa ett packe med batterier så jag i nästa inlägg bjussa på lite julbilder!

Happy Sunday!


Pollymuffins

Jag berättade för några veckor sedan om detta fantastiska recept på Pollymuffins. Dessa är riktiga drömmar att förvara i frysen för att plockas fram och servera till gästerna som är på besök. I receptet är det citronskal, det hoppade jag över! Baka och njut!
150 g smör
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl gräddfil
1 st citron, skalet
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 påse Polly


Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, gräddfil och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och rör ner i smeten.

3. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet.

4. Stick ner några Polly i varje form (tryck ner dem ordentligt).

5. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.

Happy Sunday!


Önskelista.

Nu är det dags igen, jul och födelsedag så nära varandra. Kravet på önskelista har nu dykt upp från flera håll. Visst fungerar fred på jorden fortfarande som säker etta men om jag ska hålla mig till små materiella önskningar blir nog listan som följer;

1. Pengar! Står alltid på första plats vilket dessutom riksbankschefen tydligen också tycker att jag ska få mer av. Tackar och bockar för dagens räntesänkning! Skall givetvis spenderas på rea!
2. Ett par GoreTex skidhandskar som jag ska knåda snöbollar tillsammans med sonen, utan att bli blöt eller känna kölden i fingrarna.
3. Träningstoppar till mina fina träningstights, inte några midjekorta varianter dock utan gärna stusstäckande plagg.
4. Dessa underbart fina stövlarna från Tretorn i sorlek 39. Som hus och trädgårdsägare kan man väl låtsas att man kan vara lite trendig? Att Tretorn dessutom lyckats göra rosa foder och snören gör ju inte saken sämre.
5. Något modernt är väl aldrig fel? Improvisera, kanske gillar jag det........

Lagomt kreativt kanske men det är vad jag kommer på just nu.
 
Hoppas att ni alla får en trevlig advent!

Happy Thursday!


Helg i Antikgaraget

Sambon och jag drabbades igår av sonens gamla baciller. Ungefär samtidigt slog magsjukan till för oss två. Medan jag låg och kved i soffan höll min kära ut fram till det sonen låg tryggt i sängen och sov. Vilket härligt par vi var, legat skavföttes i soffan och tyckt att det varit extremt synd om oss.

Antikgaraget hade öppet helgen som gick. Vårt garage var julstylat och jättefint! Byborna tittade in på deras helgpromenader och många stadsbor hittade ut trots ishalkan.
     Happy Wednesday!

©bilder privat

RSS 2.0