Tomt i BloggverkstadenBloggverkstaden står relativt still just nu. Förkylningen som jag fått är verkligen av den elaka sorten. Jag har ont princip överallt, ryggen känns som den håller på att gå av, halsen svider, näsan är täppt och till på köpet har mitt öga drabbats av något illavarslande som gör att jag i det närmsta är blind på höger öga. Precis nu när jag dessutom inte orkar göra någonting har min sambo hamnat i ett projekt-il. Han gör det ibland och då arbetar han som en myra tills ilet är över och då dröjer det olika länge innan nästa il infinner sig. Jag känner mig lite som en avbytare på bänken som hejar på de arbetande lagkamraterna.

Lagkamraterna I lagen Kenya Bridgeklub och Antz håller vi förövrigt tummarna för i helgen under årets Brännbollsturnering. Hoppas det blir en helg som vi hinner med allt som vi skulle vilja......:)

Happy Thursday!

För er som törstar efter bilder på sonen kan jag skicka er till Jajja som kom med en ny lekkamrat helgen som gick.


© Bild privat

Tisdagstema; randigt -den ädlaste valörenJag har under eftermiddagen och kvällen gått med denna fina medalj runt halsen. Den fick jag av mina elever innan det var dags för dem att gå hem. Det var en gest för att de var glada över att jag följde med på deras klassresa helgen som gick. Tur att medaljen var lite randig att den dessutom passar in på dagens tisdagstema!

Jag får i efterhand skämmas lite eftersom jag egentligen inte var så sugen på att följa med och offra viktiga helgdagar som skulle användas till något husprojekt. Jag åkte, och det var helt underbart och fruktansvärt roligt  Resan slutade med att jag in i det sista drog på att åka hem för att avlösa sambon som skulle på fotbollsmatch.

   

Man kan väl säga att vi hamnade på ett riktigt "Robinson" ställe mitt ute i någon av Nordsveriges skogar. Där vi hade fullt upp med att hinna utmana varandra i hinderbanor och på andra tävlingsstationer.Tiden bara flög iväg. Årets första dopp är till och med avklarat eftersom jag druttade i vattnet när jag skulle ge mig i kast med armgång. Det tyckte kidsen var jättekul och vad jag förstod stod 16 elever och förevigade ögonblicket.

Nu sitter jag här lite förkyld och ser tillbaka på helgen som den trevligaste lägerhelg någonsin!

Happy Tuesday!


Lång väntan på nålen.

Många har hört av sig och undrar vad som hänt med nålen. I dag skulle vi åter igen infinna oss på akuten för att se om nålen fortfarande befinner sig  i sonens mage. Strax efter tio anlände jag och sonen till akuten och anmälde oss för så kallat knappnålsbesvär. Sen var det bara att slå sig ner och vänta. Jag hade aningar om att det skulle ta tid så jag hade packat mellislådor, böcker och djur som vi skulle roa oss med. Positivt var att vi inom loppet av en timma redan var på väg upp på röntgen och blixtsnabbt var det avklarat! Jag såg på bilden att nålen var kvar men så länge lillkillen inte besväras av det är det inget att bekymra sig för. Det var bara att stega ner till akuten igen för att träffa doktorn som nog skulle säga att det bara är att avvakta.
Avvakta fick vi göra i FYRA OCH EN HALV timma innan vi fick träffa doktorn som sa just detta. Då var mellislådorna slut för länge sen, djuren ratade och böckerna lästa alldeles för många gånger. De två glada människorna som anlänt till akuten nästan sex timmar tidigare hade fått nog av varandra och hornen hade börjat växa ut.
För att avsluta med en liten knorr kan jag berätta att sambon som anade att tredje världskriget var på väg att bryta ut kom upp på akuten med mat. Så efter läkarbesöket och med hamburgare och strips i handen passade lillkillen på att tömma tarminnehållet i blöjan. Ironiskt hade väl då varit om nålen följt med. På onsdag blir det att åka till sjukhuset igen men nu har vi en remiss till röntgen och läkaren kommer att ringa när hon får bilden i sin hand, smidigt värre!

Not so happy Monday!


Middagstips för helgen
Häromdagen hade jag grillade kyckling delar i kylen och gjorde då en riktig favoriträtt som är lätt att göra och är mycket barn och vuxenvänlig. Så saknar du middagstips inför helgen så kan jag verkligen rekomendera grytan med kyckling och persikor.

Persikokyckling

1 grillad kyckling eller tillagade kycklingbitar.
1liten burk konserveradepersikor

Sås
4dl creme fraiche
2dl vatten
1st hönsbuljong tärning
1/2 dl persikospad
lite soya

Fördela köttet i en form och häll över såsen.
15min i 250°
 lägg sedan på skivade persikor och riven ost
5-7minuter till i ugnen.

Serveras med ris och sallad.

Happy Friday!


© bild privat

Ett nytt onytt fynd.Porslin är verkligen en smaksak för oss alla.
En del har en serie som de håller sig till hela livet t.ex. Gröna Anna som är mycket folkkär i de svenska hemmen. Man kan oftast hitta en finservis i dessa hem som står gömd i ett skåp större delen av året och som plockas fram vid jul eller finare tillställningar. Intressesamlare, kategorin min mor hör till har under årens lopp har köpt sig en samling av många olika serviser och servisdelar. Mamma har en förmögenhet i porslin hemma eftersom hon såg det läckra i  Stig Linbergs porslin innan alla vi andra också upptäckte det.

Jag skulle själv sätta mig in i kategorin; Blandare. Jag köper det som jag tycker är fint och sen får det passa in någonstans i villan. Mitt nyaste onya fynd köpte jag på tradera förra veckan. Det är sex stycken kaffekoppar som är gjorda av Rörstrand och går under namnet Blad. För 15 år sedan köpte jag tre tekoppar bara för att de var så himla snygga och nu har samlingen växt så att jag kan servera lika koppar med olika färger när jag bjuder in till kafferep. Blandat och bra precis som jag vill ha det!

Happy Thursday!


© Bild Privat

Han har en nål i sin mage.....

visst låter det dramatiskt men så är det!
Sonen och hans pappa satt tidigt på söndag morgon och lekte med ett av mina pennfack. Det visade sig att sonen lärt sig att dra upp dragkedjan på egen hand. I pennfacket låg det en låda fylld med knappnålar som han genast gav sig på. Snabbt och utan att sambon hann blinka öppnades lådan och alla nålar spreds ut framför dem. I sin iver och lycka över den nyfunna skatten skyndade sig sonen att ta en knytnäve med nålar och stoppade dem i munnen. När sonen såg att hans pappa var på väg för att försöka lirka ut skatten ur hans mun svalde han innehållet i munnen.
Sagt och gjort var det bara att skynda in till akuten för att låta läkarna bestämma hur nålen skulle tas ut. Tack och lov var det bara en nål i magen som fångades på röntgen. Efter långa diskussioner bestämde kirurgerna att vi ska avvakta och hoppas att nålen kommer ut på naturlig väg.
Aldrig har det varit så intressant att kolla innehållet i blöjan och det är nog inte varje dag någon ringer till försäkringskassan och förklarar att man är hemma och passar barn med nål i magen.

  Det är bara att sätta sig ner och vänta, lovar att återkomma till nålen!

Happy Wednesday!


Bild privat, utanför Gudrun Sjöden i Stockholm.

En helg i storstan avklarad.

                              

Oj vad det kliade i bloggfingrarna igår, jag kan berätta att jag har stoft för en hel veckas bloggande så det kanske blir en och en annan upprepning.
I fredags övergavs Röda Villan för att i tre dagar förvandlas till ensamma mamman goes shopaholic. Jag och min kära vän åkte från Umeå vid lunchtid i fredags för att hälsa på våran utflyttade kamrat som hittat kärleken i Täby.

Det blev långa promenader i citys affärer med ett mycket förstående och tålmodigt sällskap. Jag vill närmast beskriva tiden som effektiv för trots att vi tog pauser med jämna mellanrum avslutades dessa oftast av någon ivrig shoppare (som kanske var jag).

Jag hade en tro att jag skulle hinna till Vasastan och strosa i någon av antikaffärerna som man kan hitta i olika källarlokaler för att kanske hitta något efterlängtat föremål till porslinssamlingen. Det närmsta antikaffär jag kom till blev ett besök på Designtorget som nog är min  favoritaffär. Där hittade jag en skärbräda med läckert 70tals mönster som jag inte kunde motstå, så till alla som blev förfärade sist jag köpte en skärbräda för trehundra kronor kan jag glatt meddela att jag nu har en till.

På lördag kväll blev det kompis samling i Täby för sushikväll. Jag passade på att äta ordentligt eftersom jag saknar sushikompisar i Röda Villan. Efter sett tillagandet kan de dock räkna med att någon gång blir ofrivilliga testpersoner till hemlagad sushi.

När jag igår kväll satt på flygplatsen och väntade på planet hem var shopping begäret stillat, sushimagen mättad och jag kunde inte önskat annat än att vara hemma igen.

Tack till alla mina vänner som förgyllt helgen!

Happy Monday!


© Bilder privat

Vi ses i storstan!

image101

Kylskåpet är laddat med falukorv, snabbmakaronerna är köpta och för lite variation finns det även köttfärs i frysen. Enligt sambon kommer nu helgen bli hur bra som helst när det finns så många delikata variationer att välja på.

Min väska är nämligen packad och sommarens löparskor är framtagna för att gå många mil på huvudstadens gator. Bloggen går i vila under helgen så jag passar på att önska alla en trevlig helg!

Over and out!

Happy Friday!


© bild privat

Halvtid blir heltid.

Åter igen efter 5 månader av halvtidslyx var det idag dags att återgå i full tjänst. Det har inte riktigt passat mig att arbeta femtio procent som i tid endast varit fyra förmiddagar per vecka. Jag skyller det på mitt kontrollbehov över min kaotiska arbetsplats, för trots chefer och övriga anställda går väl inte skutan utan mig?

Ja, ja nu är jag tillbaka så då borde allt vara lugnt, eller? Härom kvällen planerade jag dagens lektioner som visade sig bli sjukt kreativa där eleverna skulle arbeta praktiskt med geometriska begrepp. Allting planerat och förberett i minsta lilla detalj, det skulle bara vara att sätta sig på en stol och titta på medan de halvstora änglarna arbetade.
K.A.T.A.S.T.R.O.F. Jag menar hur svårt kan det vara att hitta fyrkanter och cirklar i omgivningen för att mäta omkrets och area? Jättesvårt enligt några av mina unga adepter som inte kunde hitta en endaste. Det hela slutade med att jag kände mig som matadoren i Tjuren Ferdinand som när det väl blev rast frustade in i personalrummet med mitt slitna hår. Tur att det är helg snart.....


Happy Thursday!Tisdagstema; Baksida - Vad är bak och vad är fram?


image99image100

Jag har många handväskor, de flesta är lite udda och mest troligt med någon fåning eller barnslig ateralj. I söndags sprang jag förbi ett loppisbord där en kvinna sålde egensydda handväskor. Jag hade mest troligt inte stannat om jag inte sett tyget som på en gång fick mig att bli förälskad. Jag stod länge och velade vilken som jag skulle köpa, sambon var inte till någon större hjälp och det två kvinnor som jag frågade om råd tyckte olika. Det slutade med att jag köpte båda, för tänk om jag skulle ångra mig! 

Frågan är bara vilken sida som är baksidan? Denna gång får tisdagsgästerna avgöra!

Väskan till vänster ska på fredag få äran att följa mig till Stockholm. Tillsammans ska vi shoppa, sitta på café (gärna uteservering), träffa kära vänner och ha mycket skoj!

Happy Tuesday!

© Bild Privat

En liten vit lögn.

image98

Förra veckan kom brevbäraren med ett större brev adresserat till sonen. Det var sonens farmor som i barnbarnseuforin efter 25 års uppehåll åter igen börjat med handarbete. Resultatet denna gång var en stickad tröja i blått. Den har legat på arbetsbänken i köket i en veckas tid i väntan på att bli provad. Häromdagen berättade sambon att han pratat med sin mor och då sagt att tröjan passade alldeles utmärkt. Ja, han talade naturligtvis inte riktigt sanning måste jag säga eftersom jag vet att tröjan inte lämnat sin plats sen den anlände. Idag åkte den dock på med viss protest men med ett päron kan man ju lösa de flesta konflikter så jag fick till och med ett par fina bilder.

Som ni kanske ser passar tröjan alldeles utmärkt!

Happy Monday!

© Bilder Privat

Loppis rapport

   

Storloppis är nu för denna gång slut och våra fina saker ligger tryggt nedpackade i sina lådor igen. Nu är det nämligen slut på försäljningen för i vår. I helgen har vi sålt en hel del fina saker vilket har gett oss lite extra i kassan som vi snabbt kommer att handla upp på någon trevlig auktion i sommar.

Sonen har blivit passad av sina morföräldrar och jag tror att de är lika ömma i fötterna som jag. Sonen tycker iallafall att det är roligt när vi kommer hem. Inte bara för att han tycker vi är fantastiska föräldrar men även för att vi ofta fyndar med oss saker hem till honom. I går kom vi hem med en liten röd trehjuling med matchande stövlar till. Jag blev till att börja med lite orolig eftersom han verkade tycka bättre om stövlarna än cykeln men det ändrades när storkusinen kom på besök och skjutsade sonen runt, runt på flaket.


Helgen har verkligen varit lyckad tack vare mina otroligt snälla föräldrar som ställer upp när vi drar iväg på loppis, storkusinen som sov över vilket gjorde sonen ofantligt lycklig och alla trevliga människor som stannat vid vårt bord!

Happy Sunday!


© Bilder privat

Färg, färg, färg.

image94

I söndags startades projekt "Groventré" genom att ta bort torkskåpet och den gigantiska garderoben.  Jag har fått fria händer av sambon att köpa färg till väggarna och var därför häromdagen på Colorama. Jag var väl förberedd med överrasknings lådor till sonen med russin, havrefras och äpple om det skulle bli kris, allt för att jag i lugn och ro skulle kunna välja och köpa färg.
Snabbt var det avklarat vilken färg jag skulle använda det var bara att bestämma vilken färg den skulle brytas i. Jag tittade och jag funderade och sonen satt tyst och nöjd med sina gottalådor. Till slut kom den trevliga kvinnan fram till mig och frågade hur det gick. När jag då svarade att det är fint med isblått eller sand eller kanske lite rosa fick hon en liten rynka mellan ögonbrynen och föreslog att jag skulle ta med mig färgförslag hem och fundera. Så nu har jag suttit i två dagar och tittat på färger och jag tycker fortfarande isblått, sand och rosa är fint.

Eftersom Martin och Ernst verkar vara upptagna på annat håll kanske någon annan skulle kunna tänka sig att lämna ett förslag?Happy Colourday.......?


© Bild privat

Tisdagstema; Orange

image93


Jag har en liten smygböjelse för orange och har nog haft det hela mitt liv. Vi kallar denna mojäng för "bollarna" hemma hos oss, den står normalt tillsammans med en tovad dalahäst i orange som min kreativa faster gjort och några vaser i samma färger.
Jag införskaffade "bollarna" på en auktion för många år sedan. Det tog som vanligt på auktion lång tid och eftersom jag hade en tid att passa var jag tillslut tvungen att begära fram dem. Det slutade med att jag blev dagens garv på den auktionen för att auktionisten inte kunde tänka sig att någon skulle vilja äga något så fult! Jag fick till och med en kram av honom när jag faktiskt betalat för eländet. Lätt generad och med röda kinder lämnade jag glatt den auktionen med mina orangea bollar!Happy Tuesday!


© Bild Privat

Med sommaren kommer projekten.

När jag klev upp ur sängen strax efter åtta var det 18 grader varmt i skuggan hos oss. De varma dagarna har varit helt underbara och fulltecknade med diverse husprojekt.

Jag har de senaste veckorna pratat mycket om att göra något åt groventrén i Röda VIllan och sambon vill strukturera garaget. Sagt och gjort, igår var vi på praktisk stadstripp och besökte affärer som K-Rauta, Jula och Coop Bygg. Vi kom hem med två rejäla lagerhyllor modell järn (med livstidsgaranti), en ny grill och några stackars penséer.
I samma veva kom min kära vän förbi och hon sattes i arbete på en gång. Det planterades och husets alla blommor fick ny jord. Det blev bara en kort paus för årets första lakrtispuck.

Idag tog vi ut torkskåpet och den enorma garderoben från groventrén och in i garaget för att göra mer förvaringsutrmme. Nu är det bara att bestämma färg till väggarna och därför har jag alla mina inredningstidningar framför mig för att få inspiration. Projekt Röda Villan är igång, nu på riktigt!

Happy Sunday!


Antikmässa

image89

  

Igår tog vi bilen in till stan för att besöka Antikmässan. Det var inte så många utställare men massor av vackra och läckra föremål att vila ögonen på.
Jag måste bara nämna två favoriter från mässan. Den ena var en stor vacker figurin föreställande ett piano med en kvinna och man i barockklädsel i helt perfekt skick med utsökta detaljer av bl.a. noterna. Urtjusig verkligen!
Den andra var en vit plastbricka med höga glas på plastfot som min kära mamma också har. De brukade jag som liten dricka milkshake ur men nu är de är sedan länge tillbaka instuvade i något skåp. Mannen som sålde dessa skulle ha 550kr för dem vilket fick mig att brista ut i skratt. Dags att ringa till mamma och berätta vilka rariteter hon förvarar i tvättstugan.....

Det var en riktig uppladdning inför nästkommande helg då det är storloppis i Umeå. Helgens och nästa veckas arbete blir att packa och prismärka porslinet. Håll tummarna för god försäljning!

Happy Friday!


Man kan nästan se de vita glasen på den stora bilden om man anstränger sig riktigt noga. Titta bortanför bordet som står på bordet till vänster


©Bild -privat

Valborgsfrossa

Solen sken och temperaturen gjorde så vi kunde sitta ute hela dagen iförda linne och sommarbyxor. Igår var det den årliga Valborgsfrossan som alltid startar mitt på dagen med en traditionell sillunch. Fröken O tar med sig sin "senapssill special" och den avnjuts tillsammans med ägg, potatis och annat smått och gott.  Det är otroligt gott och vi blir oftast så pass mätta att när det är dags för grillning på kvällen är det ingen som är hungrig. 

Fröken O's senapssill
1 burk senapssill
1dm purjolök
1st rödlök
2dl creme fraiche
2st ägg

Happy Thursday


© Bider -privataRSS 2.0