Piteåsemester.

Tio i sex på lördag morgon ringde väckarklockan. Sambon och jag tog oss snabbt upp utan att väcka lillkillen. Vi som normalt tycker att det är väldigt tråkigt att stiga upp och starta dagen med ett leende har inga större problem att stiga upp när det är loppis i Badhusparken. Det är verkligen en sommarklassiker för loppisfantaster.
Egentligen är det meningen att försäljningen ska starta vid elva men jag hävdar bestämt att de flesta fynd hittar man innan halv åtta på morgonen. Fastän vi var i god tid var försäljningen redan i full gång. Vi lyckades trots det ändå att göra av med en tusenlapp och fylla bilen med fynd.

Just den här helgen när det är stor fotbollsturnering och kyrkmarknad i Piteå brukar vädret alltid vara bra. Fastän SMHI lovat ostadigt och svalt har solen visat sig från sin bästa sida. Många kaffekoppar har druckits på mina föräldrars altan och ansiktet har antagit en rödare nyans. På föräldrarnas tomt finns det ingen lekstuga därför brukar barnbarnen leka i gammelmorfars Amazon. Bilen är inte är det vackraste fordonet men det är en mycket rolig plats för bilintresserade småbarn.

    

Nu har sambon åkt hem till husdjuren för att i veckan ägna sig åt revision och sonen och jag ska fortsätta vår semester i sommarstaden Piteå.

Happy Sunday!


© Bilder privat

Romantikinjektion.

Hjärter Dam och jag fick oss varsin ordentlig romantikinjektion på tisdag kväll. Spänningen var på topp och förväntningarna var extremt höga. Jag hade tagit på mig min nya partystass och det enda som fattades var en Cosmopolitan i min hand. Det var tjejkväll och vi skulle på bio och se "Sex and the City".
Jag har följt serien sen den startade och tror mig bara missat ett fåtal avsnitt, därför var jag lite nervös över att filmen kanske  skulle "förstöra" serien. Jag satt dock och njöt i två och en halv timma, stundtals med sjalen under ögonen. Romantiken flödade och de som redan funnit sin Mr Big gick hem efter filmen och pussade honom lite extra och de som inte funnit honom än gick förhoppningsvis hem med tron på att snart finna den rätte.

Happy Thursday!


Tisdagstema - Förvaring, en förmögenhet av galgarJag börjar svettas bara jag hör ordet förvaring. Det pågår nämligen en liten maktkamp i Röda VIllan där sambon och jag ser lite olika på just förvaring. Om det till exempel finns plats i ett skåp tycker jag det går alldeles utmärkt att stoppa in saker vi inte behöver, varpå sambon oftast inte tycker att en vas ska stå tillsammans med en massa assietter och utrycker visst missnöje med min placering. Jag kan villigt medge att det är han som är förvaringsgeniet i familjen och jag överlämnar gärna det ansvaret.

I min garderob får jag stöka och böka bäst jag vill utan att han lägger sig i. Där har jag en stor samling galgar hängandes som jag samlat på länge. Det är galgar från 50, 60 och 70talet med plastband, plastöverdrag och även några med virkade överdrag.  Mina "onya" saker finns även i garderoben och de är verkligen ljuvligt fina!


Happy Tuesday!


© bild privat

Making gräsmatta.

Den senaste veckan har jag och sambon på vår lediga tid ägnat oss åt skottning. I måndags blev tomten vårt stora projekt när 10 m3 jord hamnade i en stor hög i det före detta potatislandet. För hand har vi lastat skottkärra efter skottkärra och nu är halva tomten nästan redo att bli gräsmatta. Vi har ont i våra kroppar men i efterhand är nog stoltheten överhängande.

    

Gårdagens midsommarfirande var en mycket trevlig och händelserik eftermiddag och kväll. Värdinnan hade dukat upp med riktiga midsommardelikatesser och värden tog sin snapsutdelning på största allvar. Barnen var i händelsernas centrum och även sonen var i sitt esse. När han i ett extremt modigt ögonblick sprang rätt ut i vattnet för att  följa stortjejerna dök han i med huvudet före. I några sekunder stod tiden stilla medan sambon med kläderna på sprang i för att rädda honom. Det var en mycket skärrad pojke som drogs upp ur vattnet och två lättade föräldrar.  Mitt i natten när vi låg tryggt nerbäddade i våra sängar slets jag motvilligt ut ur mina drömmar. Delar av det festande sällskapet i grannhuset hade förflyttat sig ut på farstubron med ukulele och stämsång. Det spelades allt från "Dancing Queen" till " Fredrik Åkare och när de sex låtar senare gav upp var jag mest förundrad över att killarna i Röda Villan inte vaknat.

Happy Saturday!


Kaffepaus i solskenetJag har varit och fyndat på Returmarknaden. Fyra illgröna kaffekoppar i 70tals stil som jag kommer att använda flitigt i sommar. Billiga var dem dessutom, en skrynklig tjuga tog mannen i kassan emot men han tyckte allt att de var lite väl dyra....

Ikväll sitter jag och håller tummarna för att jag ska få en ny "ony" kökslampa. Det är trearmad lampa med hängande vita kupor formade som droppar, en riktig góbit för en 60tals teakälskare som jag. Lampan kan ni se hos auktionsfirman Salomon & Falk i Arvika, som är väl värd ett besök nu och då! 

Apropå auktioner så har  Jörgen i Kvarna sin stora midsommarauktion på söndag och när som helst borde katalogen komma ut på hemsidan. Jag känner nästan på mig att det blir många middagar med havregrynsgröt nästa månad:(

Nu passar jag på att önska alla läsare en trevlig Midsommar och påminna alla med kors-  och ledbandsskador att inte hoppa så mycket groda eller ta i för mycket i 7kamps grenarna.

HappyThursday

©bild privat

Ingen rast, ingen ro .......

Det finns mer i livet än att öka farten sa en kollega citerat av Gandhi till mig häromdagen. Jo tjena på dig, tänkte jag och borrade ner huvudet i några papper som jag var tvungen att läsa eller kan det varit ett viktigt mail som jag svarade på?
De sista dagarna innan semestern har varit som att springa ett maraton varje dag, med varierat resultat. Igår sprang jag med huvudet rakt in i en betongvägg och så tog den terminen slut. 
Det jag nu undrar är om alla människor, oavsett yrke, gör som jag? Det vill säga arbetar in i det sista för att hinna med och kanske startar ledigheten tröttare än någonsin.

Min första semesterdag startades i ett ångestliknande tillstånd där inte ens lillkillen kunde muntra upp sin mamma. Redan vid halv nio började jag gruva för att ringa min kära vän för att ha ett litet snick-snack.  Det var ju dumt eftersom hon lyckades muntra upp ångest-jaget som inte visste vad hon skulle göra med sig själv. Med lite nyfunnen glädje och kraft var jag redo att blicka fram mot en lång semester! 

Ingen rast ingen ro, men till er som ännu inte fått semester säger jag bara; fika mer och arbeta mindre.
 

Tur att det finns flytvästar för företagsamma barn!Det finns en del platser på jorden som får min puls att sjunka. Platser som helt enkelt är lugnande för själen och där vardagen stängs ute. Sommarstugan som min sambos morfar byggt är ett av dem. Igår kunde vi äntligen efter lite strul med vattenpumpar och bryggreparationer ta båten dit för att sonen skulle få göra den första riktiga inspektionen av stället.
Han verkade gilla det skarpt, speciellt vattnet som han redan innan båtfärden var mycket intresserad av. I ett obevakat ögonblick hade han försiktigt vänt sig om för att ta sig i vattnet . Med ett ben i vattnet och de andra på väg i drog jag snabbt som ögat upp honom. Sen var det bara för honom att sitta i min famn medan de andra packade båten. Skrikandes naturligtvis, men vad gör man inte för att hålla sitt barn torr om fötterna  foten.
Väl på plats var det bara att ta av honom kläder och låta honom bekanta sig med vattnet. Det var nog lika roligt för föräldrarna som för honom men efter en stund av lek var han väldigt nöjd över att bli upplockad i sin pappas varma famn.

Happy Monday!


© bild privat

TrädgårdsbilderMin filosofi om trädgård och blommor är att det ska vara väldigt snyggt och se välskött ut. I Röda Villans trädgård är det lite sisådär med det. Om man skulle blunda för att en det av gården för tillfället är ett kalhygge i väntan på ett jordlass skulle omdömet vara rätt okej. Charmen i våran trädgård är väl egentligen att det varje år finns möjlighet att förändra och förbättra.
Förra veckan gav sig min mor, stöttestenen i min trädgård,  i kast med att se till att rabatterna fick sig en ansiktslyftning trots vissnande lökväxter. Vi åkte en sväng till Smultronstället  för att köpa en klätterros som är mitt stora projekt i år. Trots total inspirationsbrist hittade jag även några fina perenner som nu förgyller blombänkarna runt huset.

Min pappa som är en hårt arbetande man hade knappt tid att dricka kaffe för han hade så många projekt att utföra förutom att lära sitt barnbarn att säga morfar. Det gick inte riktigt som han ville men härom morgonen när jag vaknade av att sonen ropade på mig sa han det för första gången; mamma, mamma, mamma, mo pa, mo pa, mo pa. Det var bara synd att hans morfar redan hunnit åka hem.


    

Happy Sunday!

En kväll på fritidsresor.

När sonen igår lagt sig för natten gick jag ner till sambon som satt med datorn och surfade. "Gå in på Fritidsresor" sa jag för att få bort honom från de extremt intressanta fotbolls- sajterna som för tillfället underhöll honom.
Det blev en helkväll framför skärmen för att hitta en direktresa från Umeå till fjärran land som när man bor i denna landsända är; Bulgarien, Turkiet; Grekland, Mallis och G. Canaria.
Nästa samtliga hotell blev synat i kritiska barnföräldrars ögon för att sonen ska kunna leka och springa utan att ha oss springandes bakom hela tiden. Av det hundratals hotell så återstår nu två alternativ för höstens eventuella sol och bad; ett på Mallorca och ett på Kreta.  Är det någon som har ett förslag vilket alternativ som kan vara bäst?
Två timmar senare och med en massa rabarberpaj i magen var vi nöjda och belåtna med kvällen som vi spenderat tillsammans med fritidsresor.

Happy Thursday


Den blomstertid snart kommer.......

Sommaren tog verkligen en riktig paus, myggen  kom och det regnade som aldrig förr på skolavslutningen. 
Igår kväll tändes grillen för vår traditionsenliga avslutning på vårterminens tisdagsmiddagar. Regnet bara öste ner så det var bara för grillmästarna att ställa sig med grillen under tak för att vi andra skulle få något käk. Lagom till kvart i nio hade vi ätit klart och bänkat oss framför tv-apparaten för att i 93 minuter sitta och slitas mellan hopp och lite förtvivlan.

Här är lite bilder från sommarhelgen som gick med sonen som vattnar jordgubbslandet och provar mammas högklackade skor:)


      


Mygg och mössa

Idag tog jag på mig mössan igen. Inte på grund av kyla utan mer för att jag inte vill vara förkyld längre. Min sambo undrar nuförtiden dagligen hur många kilo jag gått ner eftersom jag inte kan gå många meter utan pappersnäsdukar eller annat snytbart material. Nåja, nog talat om detta, jag lär väl bli frisk någon gång.

Sent på fredag kväll var jag ute på tomten för att se hur perennerna växer i år. Eftersom min heliga guru inom trädgårdskonst (min mamma)  skulle komma på besök på lördagen var det bäst att vara väl förberedd. Det var då jag först kände något och sen såg jag dem. I en flock på miljontals miljarder verkade de intagit min tomt och även mig. Stora, feta och blodtörstiga var de och innan jag skyndat mig in hade mina fötter och anklar blivit angripna. I min depression över myggens intågande ställde jag mig och bakade bullar som jag åt istället för middag.

   (Fat; Ignis UE)

Tur då att svärmor skickade med oss en Aloe Vera planta hem för medicinskt bruk sist vi var på besök. Den används nu flitigt på myggbetten i hopp om att det ska klia mindre. Jag kanske inbillar mig men det fungerar rätt bra än så länge fast med myggpopulationen ute i trädgården kanske vi behöver en till innan midsommar.

 (kruka; Gunnar Nylund Rörstand)

Happy Monday!


© bild privat

Six minutes of fame

Då var det avklarat, mina sex minuter sjungandes i strålkastarljuset tillsammans med tvåmeters männen jag berättade om i förra inlägget.
Jag insåg, trots att jag tillslut lyckades få texten mailad till mig, att jag aldrig skulle hinna lära mig texten utantill. Jag var helt enkelt tvungen att fuska och ska det fuskas ska det banne mig ske med stil! Det klipptes och klistrades och tro att de tvåmetersmän som också körde med fuskvarianten blev alldeles gröna av avund när de såg min sångtext snyggt fastklistrad på svart papper.
Sen var det bara le och sjunga för kung och fosterland tillsammans med symfoniorkestern. Häftigt, är nog ordet jag söker för att sammanfatta det hela. Jag skulle absolut kunna tänka mig göra det igen, när som helst.

Till kollegan hälsar jag bara; Hämden är ljuv!;)

Happy Saturday!


Oj, jag ska visst sjunga en låt inför 1000 åskådare!

För drygt två timmar sen befann jag mig i en konserthall i centrala Umeå. Mina elever ska i morgon på självaste nationaldagen sjunga sitt bidrag till redovisningen av musikprojektet vi deltagit i under vårterminen. Det är en påkostad grej med en stor, stor orkester och de är ett tiotal bidrag från Umeås omnejd som ska framföras. Idag var det genrep och min klass fick starta vilket jag tyckte var kanon eftersom jag då skulle slippa en massa väntetid i en loge tillsammans med de brådmogna tonåringarna. När vi var klara med repetitionen var det  en halvtimma innan bussen skulle gå så vi stannade kvar och lyssnade på några andra bidrag. Precis när vi är på väg att gå är det en galen man i vita linnebyxor som säger att  "lärarlåten" nu ska sjungas. Vadå "lärarlåt" tänker jag förvirrat men ser på klockan att jag kommer hinna sjunga en liten trudelutt innan det var dags att åka.
Så där stod jag helt plötsligt omgiven av killar och män i tvåmetersklassen och undrade vart de fått sina texter ifrån. Mycket snabbt blev jag informerad att denna text allt mailades ut för "flera månader sen". Inte till mig tänkte jag surt och planerade kvickt ihop en hämnd till min kollega som undanhållit mig denna lyrik . För nu är det tydligen så att jag imorgon ska framföra en låt jag inte kan inför 500 människor. Två gånger dessutom!

Ja ,det är väl bara bita i det sura äpplet och le lite så kanske det ordnar sig.........


Happy Thuesday

Tisdagstema; Mjau sa den lilla katten uppe i trädet.


     

Upp, ett helt omöjligt uppdrag tänkte jag inför dagens Tisdagstema och bestämde att det inte skulle bli något inlägg. 
Vilken tur att jag och sonen åkte till gårdagens födelsedagsbarn för att fira med kaffe och tårta. Extra spännande blev det för sonen som fick träffa på en väldigt kärvänlig katt med stor,lurvig vitgul päls. Katten gick runt oss en stund men när han insåg att det inte blev något fika för hans del gick han vidare till granntomten. Där jagade han upp den stackars katten som fångades på bild. "Mau" sa sonen och mjau sa katten och tittade olyckligt på oss.

Efter mycket velande tog katten sig fasktiskt ner till marken igen påhejad av fikasällskapet utan stege.

Happy Tuesday!


© bild privat
Städorgie i RödaVillanEfter middagen blev det sängläge för mig i tro om att förkylningen åter igen intagit min kropp. En halvtimma senare steg jag upp med nya oanade krafter. Sambon och sonen åkte iväg på fotbollsträning och då visade det sig att energin som saknats för vårstädningen infunnit sig. Snabbt åkte mattorna ut på gården för vädring, dammsugaren plockades fram och dörrarna ställdes upp på vid gavel. Jag och dammsugaren teamade ihop och gjorde ett fantastiskt jobb som inte för den delen är slut på långa vägar men så fort sonen tagit John Blund i handen ska jag fortsätta.

Mitt i städyran börjarde grannen klippa gräset och det spred sig en härlig gräsdoft i huset som gav riktig sommarkänsla. Min näsa som inte känt lukt på fyra dagar verkar också vara på väg att tillfriskna så ikväll blir det en sväng runt kvarteret och njuta av all hägg.

Happy Monday!


Han heter inte Emil.

Uppdatering i sommarvärmen.

Hela Sverige har väl under helgen befunnit sig utomhus. Det är aldrig fel med lite sol och värme trots att jag gärna själv sitter skymd bakom rönnen för att slippa ha solen i ansiktet. Sambon min har fortsatt med projektet  "Gräva och Fixa" för att nästa vecka kommer det en lastbil med jord som ska fylla upp delar av vår tomt.

I helgen har jag och sambon också konstaterat att det nog var tur att vår son inte fick namnet Emil. När det var dags att bestämma namn var Emil ett alternativ men vi fortsatte att bläddra i namnboken i hopp om att hitta det perfekta namnet. Ett annat namn blev det, men vi skrattar lite för oss själva och tycker att det finns en och en annan likhet med hysskillen i Lönneberga.Happy Sunday!


© Bild privat

RSS 2.0