Lördags bloggIgår hade jag en riktig turdag. Jag och sonen var och handlade på en av Umeås stormarknader när min kära vän ringer. Det är nämligen så att vi har sedan länge bestämt att vi ska gå ut i helgen men hade fram till igår inte någon fest att gå till. Detta rykte hade spridigt sig på stan så en mycket generös kille, som vi kan kalla Big T, bjöd in oss att delta på en fest som kommer att hållas på en av stadens krogar där mat och dryck ingår! Ett sådant erbjudande kan man inte tacka nej till.
Efter det hamnade vi vid tidningshyllorna och då visade det sig att nya "Family Living" har kommit! Det är en inredningstidning där man kan se på bilderna att "riktiga" människor bor och färgerna fler än bara svart och vitt. Det står mig nämligen upp i halsen med inredningstidningar med sterila miljöer.
Tidningen lästes från pärm till pärm när jag kom hem eftersom sonen passade på att sova. I två och en halv timma!

"Me and I" kläderna hämtades senare på eftermiddagen och eftersom jag bara beställt hemliga plagg var det väldigt spännande. Hemliga plagg köper man för 100kr/st och då kan det bli vad som helst men eftersom det är bra kvalité brukare det inte vara några problem.

Nu ska jag ta och piffa till mig för kvällen!
Happy Saturday!

Minnen från 90talet

image63

Igår kväll var jag och sambon och kollade in Henrik Schyfferts memorylane om 90talet. Att vi faktiskt tog oss dit överhuvudtaget var sambons syskons förtjänst eftersom vi fick biljetterna i julklapp. Trots denna kreativa present måste jag säga att jag var ganska skeptisk när jag gick dit. För visst är det så att Henrik Schyffert är helt ute?

Personligen så var jag ett stort fan av killinggänget runt tiden när Schyffert själv var som hetast sådär vid 1995. Vid samma tid sändes det live natt tv på 4:an. På den tiden bodde jag i Uppsala och eftersom Nationerna inte hade tillstånd att hålla öppet längre än till 01.00 kom jag ofta hem till sunklyan lagom för att se detta tragiska program. I ett av dessa program trillade Schyffert in i tv-soffan full som ett ägg, fruktansvärt otrevlig och med en halvdrucken vinflaska i handen. Efter det tyckte jag inte att han och hans följe var så roliga längre och slutade följa dem. Jag öppnade helt enkelt allvarsdörren som Schyffert skulle ha uttryckt det.

Igår fick vi se en mycket intelligent man berätta om höjdpunkten i sitt liv, när han var på innelistan varje vecka. När det var ironi i allt man sa, gjorde "ytligt" till det viktiga samtidigt som man fullständigt sket i kriget i forna Jugoslavien. Henrik Schyffert blandade humor med gravallvarliga frågor och testade oss om vi valde humordörren eller allvarsdörren. Brilliant och skitroligt var det och jag framhåller biljetterna som årets julklapp!
Sen vill jag även avsluta med att säga; Henrik Schyffert är inne!

Happy Thursday

Tillbaka i Röda Villan.

         


Då var vi alltså tillbaka på lugna gatan efter en härlig vecka i Arvika. Jag vet inte hur det kommer sig men när man kommer hem efter semester blir det stökigt överallt. Kanske inte så konstigt eftersom vi bara släppte ner packningen på golvet när vi kom hem. Vi tog inte tag i uppackandet igår för då var det så vackert väder, solen sken och det var upplagt för skidtur på isen med pulkan. Det var bara det att jag inte orkade ta mig från soffan så istället för att vara ute eller packa upp för den delen så låg jag i soffan och hade dåligt samvete för att jag borde gå ut och njuta. Min kära sambo räddade mig ur min "icke så kreativa koma" genom att ta mig och sonen på promenad senare på eftermiddagen.
Idag snöade det så vi passade på att ha S.U.P.det vill säga Stora Uppackar Dagen. Eftersom jag inte har varit så strukturerad som jag borde tog det väldigt lång tid, samtidigt som jag tog priset som den sämsta mamman för dagen två gånger.

Det är nämligen så att vi transporterade en motionsmaskin från Arvika som jag köpt i ett svagt ögonblick på auktion tidigare i vinter. Kostade endast 200kr därför var det en alldeles strålande idé att köpa den. Igår kväll monterades den och har idag varit klätterställning till sonen.
På förmiddagen hörde jag sonen förtvivlat skrika från rummet där maskinen förvaras och när jag hittar honom sitter huvudet liksom fast mellan handtagen och stommen. Jag blev lite nervös för jag såg att han satt fast ordentligt och min reaktion var att börja fnittra hysteriskt. Skrattandes försökte jag förtvivlat få loss honom, det slutade med att jag fick föra hela honom genom ställningen. Han har faktiskt inte provat detta någon fler gång så han kanske lärde sig något.
Innan kvällsmaten var det dags igen, då lyfte jag upp honom på stå plattan på maskinen för att trampa runt och då lyckades jag med konststycket att klämma fast sonens stortå i maskinen. Mindre lyckad mamma idag alltså men jag får kompensera med att vara den bästa imorgon.

Happy Thuesday


Gul och Glad Påsk

image59

Dags för lite Påsklov. Hoppas Piteåfamiljen, vänner och övriga bloggbesökare får en trevlig helg så hörs vi igen efter helgen!

Påskkramar!


Skärtorsdag, rosa dag i bloggvärlden

image58


Jag ligger lite efter i färgveckan har tyvärr missat två dagar men kommer starkt på slutet som man brukar säga.
Arvikavistelsen kunde ha slutat i en smärre katastrof eftersom min visdomstand (åttorna som tandläkarna brukar säga) passade på att bli inflammerad. Ont som bara den gör det, inte bara i tanden utan även i hals, käke och tunga.
Tur då att svärfar inte bara är bilmekaniker utan också råkar vara tandläkare till yrket. Så igår var hela familjen uppe på kliniken inne i stan. Där sprang sonen runt i korridorerna i sin orange pyjamas till sin farmors förfäran och charmade alla. Jag satt i tandläkarstolen och försökte bibehålla lugnet. Jag är nämligen en av dessa människor som lider av tandläkarskräck. Behandlingen var visserligen inte smärtfri men det gick snabbt så det tackar jag för. Nu väntar jag bara på att penicillinet ska börja värka.

Dagens tema är rosa och bilden togs i tisdags på den sovande sonen.

Tisdagstema; Elektrisk

image57

Jag är lite sen med tisdagstema. Igår fanns inte riktigt tiden att sätta sig ner och blogga eftersom hela familjen förflyttade sig från Umeå till Arvika. I bil dessutom vilket ger många minuspoäng till mitt nyårslöfte.
Eftersom min mobiltelefon är av det modernare modellerna kan man ju surfa på nätet. Jag lyckades faktiskt att ta reda på tisdagstemat denna veckan! Själva bloggandet vågade jag mig inte på så det blir tisdagstema idag istället.

I bilar finns det många elektriska finesser kom jag fram till igår. En av dessa är elhissarna och jag kan berätta att elhissarna i min bil lever ett alldeles eget liv.
För ett par veckor sedan när jag skulle backa ur bilen från garaget så såg jag att fönstret till förardörren hade åkt ner fem centimeter. Hur detta hade gått till en gåta eftersom ingen av oss har för vana att köra med öppna fönster mitt i vintern. Tro nu inte att det bara var att trycka på hissknappen och fönstret åkte upp. Nej, det var bara att ta sig in till stan i snöstorm med öppet fönster. Istället för att fara in på närmsta verkstad så körde jag med öppet fönster i två veckor tills svärfar kom på besök och lagade eländet.
Tur att det finns varma mössor!


Färgvecka i bloggvärlden!


image56

Dagens färg är blå och just idag passade jag på att städa lite på höjden i röda villan. På en hylla ovanför ena fönstret i vårt kök befinner sig dessa blå kupor tillsammans med en röd. Vad man nu använder dessa till har jag ännu inte kommit på. Jag tycker rent ut sagt att de är opraktiska men dock väldigt fina när de står bredvid varandra.
Dessa kupor har följt med från mamma och ett par fyndlådor på auktion.

Tankebubblor är initiativtagare till färgvecka och det blir verkligen dagens hissa!

Happy Monday!


SOS -sex och samlevnad.

image54

Vi har precis börjat med att arbeta med sex och samlevnadsundervisning i min klass. För att inte eleverna ska skruva på sig och falla ner på borden med högröda ansikten så har de helt enkelt förkortat "det pinsamma" ämnet till SOS.
Jag och min manliga kollega delar de unga herrarna och damerna åt som man oftast gör vid "lite pinsammare" tillfällen. Vi hade första lektionen i onsdags och jag hade verkligen tänkt till! Vi startade med att göra regler som ska gälla för att gruppen ska kunna prata så öppet som möjligt. Efter det skulle vi prata om hur viktigt det är med bra självkänsla. Självkänsla pratade om i exakt 37 minuter sen höll en av tjejerna upp handen och ställde en fråga som inte handlade om självkänsla. Jag kan av tysthetslöfte inte berätta vad den unga damen frågade men jag kan upplysa att samtliga deltagare i rummet vred sig av skratt efteråt.
Jag och kollegan hade sagt att första tillfället bara skulle vara i 45 minuter så börja förklara svaret efter skrattattacken skulle jag inte ens hinna med. Så imorgon är det dags att gå pang på rödbetan och jag har till och med läst på ifall jag skulle  ha glömt något. Önska mig lycka till!!!!!

Happy Sunday!

65 års kalas i röda villan.

image53

Jag har under dagen gått och funderat på vad jag ska blogga om idag. Jag tänker mig bloggen som ett ställe där jag skriver när jag har något att berätta. Idag har det varit rätt tomt i huvudet. Fram tills det min mamma i kväll ställde fram kakfaten. Då tog jag genast fram kameran för att föreviga delikatesserna. Ja ni kan ju själva se vilket fika det bjöds på.
Min pappa fyller nämligen 65 år idag så då ska det vara det storfika! Jag kan berätta att det var sju olika sorter om Bragokexen räknas. Idag kom min syster och hennes barn på besök så det blev en riktig familjetorsdag.

Happy Thursday!


Tisdagstema; Badrum - för de som är längre än 170cm lång.

image50      


Att det anpassas i hemmen efter de boendes längd är ibland ögonfallande och ibland inte. I röda villan där vi bor bodde det tidigare ett par som var båda betydligt längre än mig. Detta tänkte jag inte speciellt mycket på förrän jag var tvungen att stå på tå för att sminka mig i badrummet. Faktum var att bara att jag ville se hela mitt ansikte var jag tvungen att lätta på hälarna. Rätt opraktisk måste jag säga........

Tur då att jag har en mycket generös pappa som jag fick pengar av i julklapp. Dessa pengar finansierade tapeter och räckte till och med till en badrumsspegel som jag hittade på Clas Ohlson. Svärfar och sambon hängde upp den för ett par veckor sedan och nu ser jag äntligen mig själv i spegeln!

På övre plan har vi ett renoveringsobjekt där det fortfarande hänger orginaltapet från tidigt 80tal. Rätt läcker måste jag säga men den rosa toalettstolen kan jag vara utan.  

Happy Tuesday!


Påsk och dammsugare.....

          

Nu är det påskat hemma hos oss i röda villan. Till skillnad från julsaker som vi förvarar i tre flyttkartonger så kan jag berätta att vi har ett fåtal påsktuppar och dukar liggandes på botten i en alldeles för stor kartong. Därför placerar jag alla tuppar tillsammans så att det ska synas.

Snön yr utanför fönstret så idag blir det en mysdag inne. Förutom för sonen, han får sova ute. Han bestämde sig nämligen att sova utan blöja inatt den låg bredvid honom när jag hämtade honom i morse. Jag kan berätta att det droppar fortfarande från hans madrass som jag hängt upp.

Ja jag kanske skulle ha köpt den där dammsugaren som jag fick demonstrerad för mig i fredags. Du kanske har hört talas om företaget Aromatech, det hade inte jag när de ringde och sa att de skulle komma hem till mig och rengöra valfri matta, möbel eller madrass helt gratis. Småbarnsförälder som jag är tackade jag naturligtvis ja eftersom vår röda tygsoffa såg för bedrövlig ut. Så sagt och gjort kom den stackars försäljaren hem till oss och rengjorde mattor och soffa. Rent så in i tusan blev det men inte hade jag någon tanke på att köpa en dammsugare för 34000kr för det. Efter två och en halv timmas städandes demonstration tackade vi vänligt och bestämt nej till detta under till maskin. För tänk så mycket annat roligt man kan ha för 34000 istället för att ha dem i städskåpet.......

Happy Sunday!

Piteå i två dagar.

Jag och sonen har idag återvänt till Umeå efter två dagar i Piteå. Igår förgylldes verkligen dagen när jag träffade en gammal vän till mig som jag inte träffar så ofta. Hon och hennes man har precis kommit hem från Sydamerika med en fantastisk fin pojke. Det sken om dem och jag blev fylld av positiv energi som förgyllde hela dagen. Tänk att väntat så länge och tillslut få resa och få träffa barnet som ska bli deras. Jag bara ryser när jag tänker på det!
Happy Thursday!

Tisdagstema -Fritid

image45

Skidor får symbolisera dagens tisdagstema som är "fritid". De som känner mig väl drar nog lite på smilbanden eftersom de vet att jag faktiskt bara åkt 1,5mil denna vinter. Nåja det är ju som sagt var symboliskt och om jag bara tagit fram skidorna tidigare så hade jag nog lyckats åka ett par mil till.
Att min fritid mest består av motion i alla de former har jag ju skrivit om tidigare så det hoppar jag över denna gång.
Den fritids tid som gör mig mest glad måste nog vara en härlig danskväll på discogolvet tillsammans med mina dansanta väninnor! Bara jag tänker på det börjar det som killa i benen och endorfinerna gör att jag genast blir på bättre humör. Innan jag fick barn spelade jag ofta musik på högsta volym och dansade omkring som en gudinna i vardagsrummet. Då var danskvoten alltid fylld! Ni kan ju bara tänka så mycket dans som måste få utlopp när jag går på lokal nuförtiden! Jag bara längtar till nästa klubbkväll!!!!! (den är ännu inte planerad så du som känner dig manad kan väl höra av dig;)

Happy Thuesday!


Idag var hela Umeå på loppisrunda.........inklusive jag! Stod redo på Nolia en kvart innan öppning tillsammans med stadens loppiselit. Idag har  det nämligen varit loppis på fyra olika ställen så det gäller att vara snabb och effektiv.
Jag var varken snabb eller effektiv eftersom jag måste missat alla fynd! När jag väl insett detta sökte jag med ljus och lykta efter snygga lampor som jag kan placera hängandes i villans fönster. Utan resultat tyvärr men det slank med lite färgade ljuslyktor till sommarstugan och ett par skor till sonen. Efter lite uppfräschning kommer de bli som nya och att pappan till barnet dessutom har likadana är väl rätt käckt! Det enda som saknas är att jag köper ett par och att vi sedan införskaffar likadana träningsoveraller så är vi redo för sommaren.......

Happy Sunday!

RSS 2.0