En helg som var lat.Vi har nog haft världens lataste helg med mycket hög mysfaktor. I går kväll bunkrade sambon och jag upp med hemmagjord glass och chokladrullade wafers. Vi beslutade oss för att se på film men det hela slutade med att jag efter 10 minuter förklarade att filmen var alldeles för läskig för mig att titta på. Det var en ryslig början på en film som heter "Vecka 28" eller något liknande som gav mig kalla kårar längs ryggraden trots att jag var i säker famn.

Idag blev jag så glad att jag nästan hoppade ur galoscherna när jag läste att jag fått en utmärkelse av Mittlillabo som trots husbygge tydligen har tid att följa min blogg. Tusen tack!

Happy Sunday!

Herre, vad gör jag med mina vinbär?

Ibland har man verkligen tur med vädret och ibland inte. På förmiddagen var hela familjen ute och njöt av solen och den tidiga höstvärmen. Efter lite melliskaka var det läggdags för lilleman och då hörde jag droppande ljud mot fönstret. Nu verkar hela himlen öppnat sig och regnet studsar på asfalten. Det innebär att jag istället för att vara ute och fixa på gården kan sitta inne med min kaffekopp, kaka och blogga en liten stund. Stackars, stackars mig:)

Härom dagen surfade jag runt på olika bloggar och hittade ett recept på en vinbärskaka som inte såg allt för krångligt ut. Jag har ju det där stora överskottet vinbär som jag tidigare berättat om. Det jag upptäckt är att det inte finns så många recept som inte är gelé, saft eller avancerade kakrecept med 20 olika ingridienser. Nu är kakan gjord och trots att jag glömde bakpulvret så måste jag verkligen ge kakan toppbetyg.Vinbärskaka

150g smält smör
3 dl socker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
3 dl mjöl
1-2 dl röda vinbär

Blanda ihop ingridienserna och strö över vinbär innan du sätter in den i ugnen. 40min i 175°

Nu ska jag surfa vidare efter nya vinbärsrecept!

Happy Saturday

Bild privat

Kretsar i Röda Villan

Det kretsar mycket kring porslin och saker just nu. Sambon är i upplösningstillstånd och tycker att vi måste köpa in en massa nya saker medan jag nu börjar fundera på tapeter till sonens rum. Jag anar en kollisionskurs, men förhoppningsvis kanske vi kan hitta den gyllene medelvägen med lite kommunikation.

Mina föräldrar är förövrigt på plats för att fylla bärförråden med röda och svarta vinbär. Det är ju synd att låta tretton buskars skörd gå till spillo så kamrater som har vägarna förbi, ta med er plockare och hink.
Jag kan tyvärr inte just nu bjuda på några bilder eftersom batterierna på laddning och jag hade ingen tid i helgen för att åka och handla. Håll ut tills nästa inlägg;)

Happy Wednesday!


Invigt garage.

Då var Antikgaraget invigt. Två dagars intensivt arbetande har verkligen givit gott resultat. Många glada, intresserade och köpsugna kunder har besökt oss. Besökarna har dessutom gett oss mycket värmande beröm för de fina sakerna som vi har.
Nu när det är igenbommat för denna helg känns huvudet dock lite överhettat. Precis som sonens överhettningsbehov är en halvtimmas Teletubbies är mitt att se någon lättsmält film som jag gärna redan sett. Jag ska bara vänta en stund på att dagens middag ska komma hem.

Happy Sunday!

Min nya spellista.

I denna moderna tid finns det materiella ting för nästan allt. Det verkar som om en väldigt stor del av befolkningen har en Ipod i sin ägo. Jag har en No-pod i ett silverfodral med glittrande plasthölje. Hyfsat  låg status på min Mp3 spelare med andra ord. Den använder jag i och för sig endast när jag går på argpromenader och när jag är ute och springer. Min kära vän berättade om en tjej som glömt sin Ipod på semestern och då lånat väninnans. Det  visade sig att väninnan lyssnade på en helt annan peppmusik, lite ledsam svensk folkpop om jag inte minns fel. Det slutade med att tjejen i fråga sprang intervaller gråtandes.
Det tog mig nästan en hel sommar innan jag tog mig för att byta musik i min spellista. Förändringen på mina löpass ändrades radikalt.  Från att känna mig som en tung betongklump med ben som inte vill röra sig springer jag nu i värsta proffsligan, sjungandes och springandes tillsammans med min nya spellista.

Happy Wednesday!


Haveri i inspirationsbanken

Inspiration. Tidigare i kväll när jag skulle gå och lägga barnet mitt så var huvudet fullt av tankar och idéer om blogginnehållet för idag. Jag skulle nämligen berätta om dagens besök på konferensen för Hållbar Utveckling och hur jag nu ska ta mitt ansvar för att rädda världen. Men som sagt, det var innan sonen skulle nattas.

Under pågående sövning försvann alla roliga anekdoter och kopplingar till vardagen som jag tidigare tänkt ut. Tjoff, poff, gone whit the wind var de allt när gossebarnet äntligen lämnade buset bakom sig för idag. Jag kan inte ens bjuda på en bild eftersom kamerans batterier är totalt urladdade. Jag får helt enkelt ta mitt gröna te och invänta nästa inspirationsvåg.

Happy Monday!


Vi är redo.

Nu är antikgaraget klart för "grand opening" men den stora öppningen för vänta tills nästa helg. Jag och sonen ska nämligen till Råneå i helgen för att fira kusinens födelsedag. Sambon har i ensamhet fixat det sista och nu är det så  fint att jag nästan ryser när jag kliver in i garaget. Det enda som egentligen saknas nu är prislapparna.

                   

Veckan har annars varit en lugn och skön start på ett hektiskt arbetsår. I tisdags åkte jag med mina arbetskamrater till Lycksele för att ha de traditionella uppstartsdagarna på hotell Lappland. Späckat schema som vanligt men ändå mycket tid för umgänge och mat. Jag är en stor fan av hotellfrukost och denna gjorde mig inte besviken.

Happy Thursday

Ska och har.

En semesterdag kvar och jag nu är gäller de att hinna med det sista imorgon innan allvaret drar igång på tisdag. Ser jag fram emot att arbeta? Nej, men trots att jag lämnade min arbetsplats lite bitter ser jag fram emot hösten med hopp och kanske ett sting av inspiration. Det är bara att börja skriva listorna för kommande läsår men först göra en liten kvalitets redovisning av sommarlovet.

Ska göras innan semestern är slut;
• Åka till returmarknaden med en 26 år gammal toalett och annat skräp.
• Ringa en massa samtal till diverse myndigheter bland annat Försäkringskassan. (puh)
• Ta fram planeringskalendern och planera in en surströmmingsskiva.
• Färdigställa antikgaraget.

Har gjort under semestern;
• Träffat de flesta som jag vill träffa förutom två härliga personer; Maria och Malin.
• Partykvoten är relativt fylld.
• Sprungit, kanske inte varannan dag som målet men dock var tredje
• Njutit de varma dagarna utan att klaga för mycket.
• Fyndat kläder och porslin
• Spelat en oavgjord discgolf runda med sambon.
• Bloggat lite, men lagom.

Happy Sunday!


Livsfrosseri och bärplockning.

Antikviteterna har fått stå tillbaka de senaste dagarna till förmån för bärplockning och allmänt livsfrosseri. Familjen befinner sig på sommarstugan och njuter fullt ut av den sista semesterveckan. Jag som är en liten smyg entusiast för bärplockning har tvingat ut sambon för att plocka åkerbär. Det har blivit många fina bär och cirka 4-5 liter. Ni som plockat åkerbär förut vet också att det inte bara är att plocka utan även en hel del rensande men tar man lite svärföräldrar och sambo och sätter dem vid ett bord går det riktigt bra, samtidigt som tiden går lite snabbare.Antikgaraget som vi trodde skulle stå klart till helgen får allt vänta till nästa helg men då är alla bloggläsare givetvis välkomna.

Förra helgens fynd i Piteå;Happy Wednesday!


© bild privat

Antikgaraget.

De sista dagarna har jag och sambon packat upp och flyttat runt på våra fina onya saker. På semestern föddes idén om att starta en tillfällig antikaffär i garaget. Sagt och gjort har vi nu i dagarna tre ställt i ordning och burit saker kors och tvärs så snart är den lilla affären redo för "grand opening".

I all hast åkte vi till Piteå för att hälsa på sonens mormor och morfar. Det innebär också tidig lördagsmorgon med loppisbesök. Klockan ringde halv sex för uppstigning. Min stackars mamma vaknade dessutom för att hon trodde att det var inbrottstjuvar på besök i köket innan hon insåg att det bara var lilla jag.

Det enda som var synd var att jag inte var ensam som skulle fynda. När vi kom till parken var det nog faktiskt fler som skulle köpa än sälja på plats. Det bästa och snyggaste fyndet var två designade 60tals gardiner i Marimekkostil från Borås Textil som bara var helt underbara.

RSS 2.0