Hus i Linköping?

Min sambo ringde mig igår från Linköping. Han sa att han lagt ett bud på ett hus. Det han egentligen ville säga var att han känner att våren dröjer lite för länge i Umeå och vi bör av den anledningen flytta. För i Linköping var det allt +25° varmt och människor gick omkring med shorts.

Jag kunde meddela vid hans hemkomst samma dag att jag allt också sett en person med shorts. Det var en av våra grannar som gick omkring på sin tomt, körandes med sin snöslunga för att hjälpa våren på traven.

Nu ska jag ut i garaget för att rota fram på lite grillkol så vi kan grilla hamburgare till lunch. Yummi!
Här kommer veckans vårtecken från oss i Röda villan, kokusar, sonens nya cykel och bild från helgens trädgårdsmässa.

     

Happy Sunday!

Friluftsliv.

Friluftsliv är inte min starka sida.  Någon utepedagog är jag inte heller. Däremot är jag grymt avundsjuk på alla hurtiga människor runt mig som gärna snörar på sig Graningekängorna och ger sig ut på äventyr i skog och mark. Jag provar dock på friluftsliv då och då men det är lama försök som oftast inte resulterar mer än i att  jag följer med mina graningekängade bekanta på deras strapatser.

Värmen som varit sista veckan har packat ihop snön som ligger på vår tomt så skaren är hård och tålig. I lördags fick vi för oss att vi allt skulle grilla korv. Sambon var den, till min stora förvåning,  visade störst intresse av oss tre i familjen. Sonen gjorde ett antal lyckade och olyckade rymningsförsök och jag sprang mest ut i skogen och hämtade knaster. Till slut fick vi fick igång en liten halvsur eld och korven grillades. Grillskivorna blev genomvarma och korvarna smakade mycket bra! Vem vet, kanske provar vi på friluftsiv igen.

 Om man spanar riktigt ordenligt kan man ana lite gräsmatta på allmänningen bakom vårt hus!

Happy Monday!

Dajmtårta!

Startskottet för den riktiga våren har äntligen påbörjats, solen skiner och snöhögarna ser ut att krympa. Igår fyllde sambon år och då bakas den årliga daimtårtan! Lillprinsen och jag hjälptes åt och tänk så fint och gott resultat det blev!
Dessutom var det första gången fick sonen vara med och köpa godis med mig på byns Ica butik. Tro att han  mumlade "min klad" i baksätet på bilen hem ("min choklad" för er som ej förstår sonens språk). När det sedan var dags att garnera tårtan var det dock inga problem alls. Han kunde ju ta mumsbitar av både det ena och det andra.För er som inte är bjudna på kalas i kväll tycker jag att ni kan göra en egen! Smaskens!

 150 g skållad och mald mandel
3äggvitor ska vispas till hårt skum
Blanda i 1, 5 dl socker och den malda mandeln.
Bred ut på bakplåtspapper och grädda 175° i ca 25 min.
Låt sedan botten svalna.

Glassröra
Vispa 3 äggulor och 1dl strösocker vitt och pösigt.
Vispa 3dl grädde och vänd sedan försiktigt ner i äggsmeten.
Bred på tårtan och strö över hackad daim. In i frysen ett par timmar!

Tjuvsmaka för all del!

Påskhälsningar från en tvättlina.

Påskhelgen är här och jag har rest, utan min kamera.

Familjen är i Piteå hos mormor och morfar. I brist på tid de senaste veckorna tog jag den stora säcken  med smutstvätt för att hinna med under helgen. Jag passar på att smita en stund till bloggen mitt i allt ihopvikande av tvätt. Sambon och lillprinsen har dessutom hoppat i badkaret så husfriden utanför badrummet är påtaglig.

Hade kameran följt med hade jag lagt in en bild på min kära kusin T som igår tog med sonen och sambon ut på skotertur. Det var en alldeles för spännande upplevelse tyckte sonen som glatt hoppade av skotern när han kom till morfar som stod och tittade på.

Idag är det kyrkmarknad i Piteå och vi ska naturligtvis åka dit! Sedan kommer kusinerna och jag kan tänka mig farten på min son då kommer att accelerera till max. Puh det är bara att ladda!

Happy Easter!

Förändring.

Det kommer inom den närmaste framtiden att ske en del förändringar i min och sambons liv. Denna förändring innebär ett nytt stort datasystem i huset som för närvarande håller på att instaleras. Eftersom jag tar efter min mamma och inte lär mig mer om tekniska prylar och funktioner än som vad är nödvändigt ( i hemmet vill säga eftersom vi nog är/var överlägsna på de kopieringsmaskinerr och andra tekniska arbetsrelaterade saker vi arbetar med) lägger jag därför inte ner så mycket krut och ork över att det ska färdigställas. Du förstår säkert själv varför inte blogginläggen duggar in speciellt tätt numera.
Dessutom har "min laptop"  varit inne på affär för byte av tangentbord. Sonen pillade bort bokstaven t för ett par månader och vi kände att det var en bokstav som vi behövde. Kostnaden för det bytet var nästan lika stor som en tredjedels dator. Tänk vad plast kostar numera!!!!!!

Ingen fara på taket dock, vi är ju gjorda av pengar.......

Over and out!

Happy Monday!

När bildades trädgårdstomtarnas befrielsefront?

Trots att förra helgen var "alldeles" projektfri hann vi med en hel del skoj.
Fredag kväll kom många bilar till Röda Villan med vänner och bekanta för att umgås. Som småbarnsförälder väldigt tacksamt att få besök på kvällskvistarna. Då kan det roliga pågå in på småtimmarna utan att behöva oroa sig för hur lillprinsen sover och när man måste åka hem.

Fröken Hedlund hade denna kväll med sig ett megaroligt spel som heter "När då då?". Kan verkligen rekomenderas trots den halvtråkiga titeln och grundidén att gissa årtal. Helt klart ett spel i min smak! Eve nere i stor Stockholm skulle också älska detta för att få chansen att brilliera med sina historiska kunskaper.
Man behöver, trots kommentaren innan, inte vara historiker för att klara av att placera ut korten på tidlinjen. En fördel kan dock vara att ha något att knyta "när då då" korten till.
Att placera ut kortet där frågan om "när trädgårdstomtarnas befrielsefront i Frankrike bildades" visade sig vara en riktigt svår nöt att knäcka. Tyvärr var kortläsarna de enda i gänget som sett filmen Amelie från Monmarte och kunde koppla till ungefär rätt årtal.

Som sagt jättekul, sitter själv och spanar in ett på tradera! Någon annan som har ett sällskapsspel att rekomendera?

Happy Thursday!


RSS 2.0