Mumma
Nu står saften på altanen och svalkar oss i sommarhettan. Förmiddagarna spenderas numera på Kollostranden med alla andra morgonpigga barnföräldrar. Lunch och middagsvila för lillprinsen gör att sambon (som numera också har semester) hinner med diverse projekt. Myggen är i år ovanligt många vilket gör att det inte är helt ovanligt att vi titt som tätt i frustration smiter in i huset. Vi hoppas att det blir en relativt myggfri semester söderöver till veckan.
Rabarbersaft med vanilj och citron.
2kg rabarber
1 vaniljstång
2 citroner
1 påse vinsyra
Hacka och skölj rabarber, dela vaniljstången i fyra delar, skiva citronerna. Varva i kastrull och häll på kokande vatten så att det täcker allt (för mig blev det ca 2,5liter vatten). Låt stå i två dygn, sila och rör sedan i socker i den kalla saften.I receptet är det 1kg socker per liter avrunnen saft men jag tog 1,5 på 2,3l saft. Klart för smaka. Mumma!
Happy Friday!
Låter gott! Blir inspirerad att ta min promenad förbi affären och inhandla citroner och prova göra citrondricka jag... Så får vi väl ha saftkalas sen :)
En myggrapport! Gtb helt myggfritt, A-a fram till 22.00. Så det är bara att komma ner och njuta.
Kan än så länge bara räkna till 2 myggbett i sommar, so far. Så kan lova att det är myggfriare iallafall. Och varmt. Otroligt varmt!
det måste ha varit den stranden vi testade idag - med gott resultat =)
Petter säger att ni ska ha öppet "Garaget" framöver, vilka tider gäller?
Låter som ett bra recept. Kanske ska ta och testa själv. Rabarberna växer ju så det knakar här hemma... Trevlig helg.
Om man tar semester från sin blogg så ska man meddela närmast besökanden!