När bildades trädgårdstomtarnas befrielsefront?

Trots att förra helgen var "alldeles" projektfri hann vi med en hel del skoj.
Fredag kväll kom många bilar till Röda Villan med vänner och bekanta för att umgås. Som småbarnsförälder väldigt tacksamt att få besök på kvällskvistarna. Då kan det roliga pågå in på småtimmarna utan att behöva oroa sig för hur lillprinsen sover och när man måste åka hem.

Fröken Hedlund hade denna kväll med sig ett megaroligt spel som heter "När då då?". Kan verkligen rekomenderas trots den halvtråkiga titeln och grundidén att gissa årtal. Helt klart ett spel i min smak! Eve nere i stor Stockholm skulle också älska detta för att få chansen att brilliera med sina historiska kunskaper.
Man behöver, trots kommentaren innan, inte vara historiker för att klara av att placera ut korten på tidlinjen. En fördel kan dock vara att ha något att knyta "när då då" korten till.
Att placera ut kortet där frågan om "när trädgårdstomtarnas befrielsefront i Frankrike bildades" visade sig vara en riktigt svår nöt att knäcka. Tyvärr var kortläsarna de enda i gänget som sett filmen Amelie från Monmarte och kunde koppla till ungefär rätt årtal.

Som sagt jättekul, sitter själv och spanar in ett på tradera! Någon annan som har ett sällskapsspel att rekomendera?

Happy Thursday!


Kommentarer
Postat av: eve

låter som ett riktigt höjdarspel :)

Ett speltips:orangino...mycket kul!

2009-04-02 @ 17:48:26
Postat av: Anonym

Gissa vilken film jag hittade på bilioteket! Ett par timmar av helgen är räddad ;)

/Johanna

2009-04-03 @ 15:16:34
Postat av: Anna

Avskyr sällskapsspel. Vi har i flara års tid kört med Maxi Yatzy, går fort, man kan vara två. Kolla med min man - han gillar sällskapsspel så förfärligt =)

2009-04-05 @ 01:15:33
URL: http://mittlillabo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0