För all del, ta en fika i Bjurholm.......

För drygt ett år sedan hittade jag en annons på Blocket där en kvinna sålde en tomtesamling av Jenny Nyström för ett mycket bra pris. Sagt och gjort åkte hela familjen denna kall vinterdag hela vägen till Agnäs som ligger ca 10 mil från Umeå. Inlandsvägen tog mycket energi så magen kurrade ordentligt när tomtarna väl var inköpta. Agnäs som är en mycket liten by kunde inte erbjuda något i matväg så vi åkte till Bjurholm där utbudet av matställen var något fler.
Där stannade vi vid första bästa ställe vi hittade vilket var en restaurang/pizzeria men även ortens konditori. Inredningen var enkel med traditionella plastblommor, pizzaaffischer det enda som skilde detta ställe och en vanlig pizzeeria var den stora konditoridisken.
När vi kom in stod det två stora kvinnor lutade mot fikadisken. Det var som om hela rummet stannade upp medan vi helt ogenerat blev studerade från topp till tå. När vi inte var intressanta längre fortsatte de att att högt och tydligt berätta vilka bakelser de skulle ta med sig hem och om den stackars höftopererade väninnan.
Besöket blev i alla fall ett minne av värme som jag sent kommer att glömma. Vi satt ner drygt en timma och åt och under den tiden kom många Bjurholmsbor in i lokalen. Det fikades och åt, hade inte ägaren tid med någon ropade han glatt att de skulle söka upp på hans beställningsblock och skriva upp det som önskades äta. När vi packat med oss våra rester i kartongen tackade vi för det trevliga besöket och jag tror faktiskt att det bara var vi som ägaren inte nämnde vid förnamn. Så för all del, ta en fika i Bjurholm om du skulle passera!
 

Kommentarer
Postat av: Jajja

Jag kan backa upp dig :-) Ägnade skyltsöndagen förra året åt att spatsera i Bjurholm, en klädaffär, en järnaffär, en sporthall med bord som fylldes med hemtovade tofflor, polkagrisar mm... mysigt!

2008-11-22 @ 15:13:26
URL: http://jajjas.blogg.se/
Postat av: jon

Ja en fika i Bjurholm e inte dumt:) Kan verkligen rekomendera julskyltningen, liten men med garanterad julstämmning!!!!

2008-11-22 @ 16:14:51
Postat av: Monica

Hej du!

Låter mysigt. Tyvärr är det flera år sedan jag var i Bjuholm.

Kram

2008-11-23 @ 18:15:56
URL: http://monkan56.proffsblogg.se/
Postat av: Anonym

Tillbaka och tillbaka, det blir längre och längre pauser mellan inläggen. Det är ju så mycket inredningsprogram och annat på TV som vi vart utan alldeles för länge =)

2008-11-26 @ 00:04:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0