Bloggflirt:)

Till mina trogna läsare!
Detta är ett litet kärleksbrev till er i ett försök att ställa mig in efter en veckas frånvaro.  Familjen har varit sjuk och jag har dessutom varit på kurs i Luleå torsdag och fredag. Det är inte varje dag en lärare/ småbarnsförälder får bo på hotell och göra det alla andra "ickelärare" gör. Med det menar jag sitta ner på rumpan och äta lunch, fika och sedan när man äter middag kommer ihåg vad som serverades till lunch. Banalt kanske men härligt!

Avslutar med några bilder som jag tog förra veckan när sjuklingen lekte i höstsolen.




          

Happy Monday!


© bilder privat

En mamma på andra plats.

Sonen är just nu inne i en riktig pappa period. Detta medför att han ska sitta, leka och ha allmän ensamrätt på den manliga förebilden. Det är nämligen pappan som besitter förmågan av att kunna sitta och bygga hus med duploklossar, bygga tågbana och bygga koja av husets samtliga kuddar. Inte konstigt att man hamnar på andraplats!
Jag måste lida av något fel eftersom jag nästan kan dö av leda om jag måste bygga lego mer än 15 minuter. Det absolut värsta är dock nattningsfasen. Sambon trycker sig bara ner i juniorsängen och somnar (oftast före lillkillen) och själv ligger jag med myror i hela kroppen för jag har lust med att ägna mig åt helt andra saker. För att strö salt i såret besår sonens och mitt litterära intag endast av  "Byggare Bob, Rulle målar sträck på vägen". Den har vi nu läst i tre månader och jag kan stolt berätta att jag kan den allt utantill på alla språk jag kan dvs. svenska, pitemål och engelska.

Trots hårt nattnings arbete och tidvis irritation blir allt som bortblåst när han tillslut somnar in och blir det absolut finaste jag någonsin sett!



Happy Monday!


Stig som motiv.

För en timma sedan fick sonen gå och lägga sig för dagens lunchvila. Vi vabbar i veckan eftersom lilleman hostar alldeles förskräckligt. Här sitter jag en timma senare och har inte gjort många knop. Jo, jag har hämtat kaffe två gånger och även befunnit mig i frysen för att ta reda på om cedrokakorna är lika goda idag. Det var dom!
Men för övrigt  igenting viktigt som jag borde ha gjort. Istället för att surfa in på försäkringskassan tog jag en sväng in på måleributiken för att beställa tapetprover. Det fanns en uppsjö av snygga tapeter så det var svårt att välja. Jag tror iallafall att det blir tapeten DINO med djur som barnen själva ska få färglägga. Kanske inget för sonen men om jag gör det själv och anlitar mina pyssliga tisdagsvänner kanske det blir en snygg fondvägg.

     

Plockade, fortfarande i brist på ork att surfa in på FK, fram kameran för att fotografera lite. Hamnade i det berömda rummet i vårt hus där vi förvarar dyrgriparna väl inlåsta för att skydda mot sonens nyfikenhet. Stig Lindbergs porslin fick agera objekt där de står på sina paradhyllor.

Happy Wednesday!

©bild privat

Ångesttanterna

Är det bara jag eller är det någon annan som lyckats att se städprogrammet på tv4? Jag såg för ett par veckor sedan ett "hur gick det sen för Sveriges lortgrisar" program. Oturligt nog så lyckades jag snappa upp en del om djuprengöring och tittar nu i alla de vrår jag kan inklusive det beryktade kylskåpshålet. Jag skulle vilja säga med skräckblandad förtjusning men i slutändan stannar jag nog vid skräck. Till på köpet kan jag nästan höra dessa två damer prata till mig om bakterieodlingar och kvalsterrelaterade sjukdomar.
Nu kanske du tror att vi inte städar i vårt hus men jag kan allt säga att vi städar en hel del, varje dag dessutom. Jag hatar att städa men jag klara inte heller av tanken att ta hem gäster med disk stående på diskbänken eller smutsig toalett. När det gäller ångesttanternas övertalnings förmåga så fungerar det dock. Näst på programmet står projektet kyl och frys. Det kan bli en liten nervös historia eftersom vitvarorna i fråga är lika gamla som huset, det vill säga närmare trettio än tjugofem. Varje gång man stänger maskinerna för avfrostning gör man det utan att veta om de klarar av en nystart. Detta återstår att se.

Kvällens vuxenaktivitet i Röda Villan är inte att städa utan istället vara duktiga och tradera oss lite. Säljer vi mycket kanske vi slår på stort och anlitar städhjälp.

Happy Tuesday!

And the winner is..........

Äntligen är fotbollen slut! No more football. Efter hårt arbete vann de serien helt rättvist! Jag har under eftermiddagen gått och känt pirret i magen eftersom avgörandet skulle bli målskillnad mellan de två topplagen. Jag kan väl inte annat säga att det var helt rätt lag som vann!
Dessvärre till  min kära vän skickar jag mina sympatier. Hon lovade nämligen i ett svagt påverkat ögonblick att sjunga duett på en av stadens barer tillsammans med sambon om de vann serien. Upp till bevis tjejen (och killen för den delen)! Kanske blir det en fröjd för örat???

Happy Sunday!


Jakten på den goda kakan.

   

När jag med andan in halsen anlände till min frisör i tisdags var det efter en halvstressig eftermiddag. Jag hade hämtat sonen från förskolan och snabbt cyklat förbi byns icabutik för att hjälpa sambon på traven inför middagen (extra präktigt) för att sedan lämna sonen i sambons förvar och jäkta vidare till Holmsund. Där förbarmade sig min kära frisör inte bara över mitt slitna hår men även över min kurrande mage. Hennes tidigare kund hade tagit med sig bullpåse och kakburk med hembakt till henne och detta blev den dagens middag. Kakorna var bland det ljuvligaste jag smakat på länge, de liksom bara smälte i munnen och smakade fräscht av citron. Det visade sig att de var bakade på cedroolja som var en okänd produkt för mig.
Så under veckan har det googlats för fullt för att hitta kakrecept som kan vara just den kaka jag fick smaka. Provbakade ett av recepten igår, det var mycket goda men hade en torrare och smuligare konsistens än de jag fick smaka i tisdags. Nästa gång blir det en drömvariant med den goda oljan.


Cedrokakor från gårdagen.

Ingredienser

100 g smör, rumsvarmt
0,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk rapsolja
1 tsk cedro citron, hushållsarom
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
Garnering:
0,25 dl strösocker

Gör så här

Vispa smör, florsocker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt oljan och cedro citron.
Blanda mjöl och bakpulver och rör i smeten. Blanda snabbt ihop till en deg.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Forma till en tjock rulle, ca 3 cm.
Strö socker på ett bakplåtspapper. Rulla degen i sockret tills det fastnat på rullen. Förvara rullen ca 1 timme i kylskåp.
Skär rullen i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 12 min i 175°. Låt kakorna kallna på galler.




I

Slut på fotandet.

    

Jag har nästan slutat fotografera. Sedan kamerakraschen tidigare i sommar då den åkte i golvet och batteriluckan gick sönder har det helt enkelt inte varit lika kul. Luckan är förvisso tejpad med silvertejp men klarar ändå inte av trycket vilket leder till att snabba spontanfoton oftas inte är möjliga att ta eftersom jag måste hålla handen tryckt mot batteriluckan. 

Sensommar bilderna har jag precis laddat ner i burken och  trots låg fotofrekvens hittade jag några fina favoriter.

Happt Tuesday på er!

© bild privat

One more "bad hair day" to go.......

Jag och min kollega har under de senaste veckorna gått och längtat till dagen D. Eftersom jag var förutseende sista gången jag var hos min frissa bokade jag en tid för klippning före skolstart. Klantigt nog missade jag att den tiden sammanföll med uppstartsdagarna med jobbet som var på annan ort. Eftersom min frisör är en väldigt populär kvinna var det bara att ställa sig på en väntlista då nästa klipptid som passade mig var ledig just på tisdag klockan 16.00. För att uttrycka sig milt är håret just nu är katastrofzon. Luggen har sedan länge passerat ögonen, topparna har böjt på sig så att håret mer liknar en julgran än en frisyr. För att kompensera det fula hårsvallet har jag i veckan gått i mina högsta klackeskor, varit iförd klänning och moderna byxor för att personer jag möter inte ska inse hur extremt fult håret är.
Det skiner dock igenom när jag och kollegan träffas. Vi har nästan på klockslaget koll på hur många timmar det är kvar innan det är sax dax och vi påminner varandra varenda gång vi ses.

Helgen har förövrigt varit tipp topp och här följer en kort summering;
Lyckad surströmmings fest trots alldeles för lite kokad potatis. Kompenserade med ett par pajer till efterätt så jag tror att alla tillslut var mätta och glada.
Lördags lunchen åt familjen på amerikansk snabbmatsresturang trots principer och fetthalt. Gott var det och sonen åt till föräldrarnas stora lycka upp nästan hälften av all mat som han fick!!!!!!!!
Antikgaraget hade under dagen öppet och efter stängning åkte familjen på auktion som det kommer skrivas mer om i nästkommande inlägg!

Happy Sunday!



Onytt i lekrummet.



Det senaste inköpet kanske inte riktigt blev som jag hade hoppats på. Det var ett lass med möbler jag hittat på den lokala annonssajten. Sambon fick eftersom jag befann mig på annan ort snabbt ordna barnvakt för att fara och agera handlare. Jag hade sagt till honom att det vore trevligt med en soffa till lekrummet för mysiga lässtunder. Han tog mig bokstavligen  på orden och bar hem en massa saker inklusive soffan som jag nämnt att jag var intresserad av.
Soffan är fullt funktionell som lässoffa, för ungefär 7 ungar i sonens storlek. Det var inte den lilla nätta rokokosoffa jag sett på bild utan ett stort monster som tar upp större delen av rummet den just nu befinner sig i. Det kanske skulle fungera med lite förflyttning av möbler men annars hägrar en annons på blocket med fri hemkörning inom Umeåområdet.

Förutom soffan används andra äldre saker till förvaring i rummet. Tågbanan förvaras i en ony resväska, "my little ponny" hästarna är fint placerade i en Nils Johan burk från 70talet. Det är snyggt och stilfullt utan att jag behövt spendera så många kronor på auktion för dessa. Jag ska på Global kurs på ett par veckor och därför tränar jag på att hitta saker som ger mig "miljöpoäng", detta måste ju bara vara ett fantastiskt exempel på recycling.



Helgen nalkas och hoppas på många surströmmingssugna gäster. Tror dessutom att jag måste ställa mig vid spisen och tillaga lax till de som undviker rutten fisk. Antikgaraget kommer att ha öppet på söndag och då får vi hoppas på fint väder och glada besökare.

Happy Thursday!

Premiär på fredag!



Strömmingen är inhandlad till fredagens surströmmingsskiva som ska hållas i Röda Villan. Sambon är efter en hel sommars suktande efter infravärme ute och instalerar det allra sista. Om det nu skulle bli kallt och eländigt är alternativet dock att sitta i garaget bland allt finporslin.

Till surstömmingen serveras det potatis, lök, tomat, gräddfil och tunnbröd. Har jag glömt något som kan passa är det bara att posta ett litet inlägg!

Happy Wednesday!

RSS 2.0