Ur mitt barns mun.

Son och mamma sitter i soffan och myser varpå sonen gör ett utfall och säger;

- Jag äter upp min mamma!

Mamman ler förstående och säger;

- Men då har du ju ingen mamma kvar.

Sonen tänker ett par sekunder och skrattar;

- Jag äter upp min pappa!

Mamman fortsätter att le;

- Då finns det ju ingen pappa kvar.

Efter en lång funderare och överläggning säger prinsen;

- Jag äter upp min mamma, nam nam.

Mamman slutar le.

Jag och min bästa kompis!

En ledsnare kille fick man nog leta efter igår. Farmor, farfar och Bosse åkte hem till Arvika och lillprinsen blev då en mycket olycklig gosse. Vi bestämde innan han fick ro att somna in för en stund sedan att han allt skulle ringa och berätta att han längtar tills nästa gång de ses.

   

Lite bättre blev det när vi packade in oss i bilen och åkte till Södervik för att leka hos Ingela. Hon gjorde den roligaste bilbanan någonsin drog sedan ut mig och sonen för att titta på de stora fiskarna i vattnet. Tur att det finns bot för hjärtesorg!

Synd var det också att farfar missade västerbottens solen som vi nu blir bjudna på:)

Happy Thursday!

Rabarberfavorit och åkerbärskompott.

Ojoj nu mognar alla bär bara fortare och fortare. Tvingade igår ut sambon och lillprinsen för att plocka åkerbär. Vi hittade 4 liter fina bär. Men om det tar 2 timmar att plocka tar det 6 timmar att rensa. Inte att förglömma är att de sorteras i tre olika byttor, en för de fina bären, en för syltbären och resten till saftslasken.
Ska precis göra samma sak med dagens jordgubbsskörd. Kanske inte underligt att bara 12% av västerbottningarna ägnar sig åt bärplockning på semestern, puh!




Jag var för några dagar sedan tvungen att söka rätt på mitt favvo recept på rabarberpaj. Fungerar säkert till andra suraktiga bär som vinbär och krusbär också. 

Skär 500 g rabarber i småbitar, lägg dem i en ungsform. Strö på lite socker.

Smält 150 g smör
häll i 0,5 dl sirap och 1 dl grädde, vispa ihop och dra av kastrullen

Blanda detta:
2 dl mjöl
2,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl socker

Blanda detta med det i kastrullen, men kastrullen ska ej stå på plattan då.
Bred geggan över rabarberna, grädda i 25-30 min i 175 grader, tills ytan är lite knäckig.
Njut tillsammans med gräddglass eller vaniljvisp!

Happy

Då solen går ned.



Då solen försvinner ned för natten och det tidiga sommarmörkret lägger sig runt huset får jag ett litet sting av ångest. Kanske är det för att det goda håller på att ta slut och hösten är i antågande. Jag förtrycker genast de tankarna och dricker mitt kvällste och myser i soffan. Jag har äntligen laddat ner semesterbilderna (de bilder ni missat under min frånvaro) och njutit av det som varit. I morgon förflyttar vi oss åter igen till Vidögern där kvällsolen är som finast. Jag ska bara baka ett dussin jordgubbspajer så mina vänner och svärföräldrar kan få sig något gott.

Happy Tuesday!


Det var ett tag sen vi sågs men jag har.....

.......tagit varma kvällsbad i Arvika tillsammans med prinsarna och farmor

.......varit på Skara sommarland (den där Bert vet hur man ska roa en hel familj)

........ svettats i ett tropiskt varmt Göteborg och fått följa svägerskan och hennes kavaljer ut i skärgården.

......... tittat på djur i Borås.

.........löst en himla massa sudoku

.........köpt ett par asläckra trädgårdsstolar på auktion.

.........för en gångs skull handlat på Ikea (man får mycket för 2000 riksdaler)

.......... tappat bort filmerna Rory Räserbil och Bilar

.......... Varit tillsammans med prinsarna, Stefan, Anna och Mia på världens bästa stuga

.......... Solat, fikat och tränat med världens bästa Johanna

.......... Tjänat kosing på loppis i Piteå.

.......... Firat 10åringen som inte får bli större, äldre eller starkare enligt den blödiga mostern.

.......... tillåtit min son äta alldeles för mycket glass.


Ja du kanske har förståelse för frånvaron men jag kommer med goda nyheter, i dag drar fotbollsträningarna igång igen så nu, mina kära trogna besökare, finns det åter igen hopp för bloggandet!

Happy Monday!


RSS 2.0