Mumma

Nu står saften på altanen och svalkar oss i sommarhettan. Förmiddagarna spenderas numera på Kollostranden med alla andra morgonpigga barnföräldrar. Lunch och middagsvila för lillprinsen gör att sambon (som numera också har semester) hinner med diverse projekt. Myggen är i år ovanligt många vilket gör att det inte är helt ovanligt att vi titt som tätt i frustration smiter in i huset. Vi hoppas att det blir en relativt myggfri semester söderöver till veckan.



Rabarbersaft med vanilj och citron.

2kg rabarber
1 vaniljstång
2 citroner 
1 påse vinsyra 

Hacka och skölj rabarber, dela vaniljstången i fyra delar, skiva citronerna. Varva i kastrull och häll på kokande vatten så att det täcker allt (för mig blev det ca 2,5liter vatten). Låt stå i två dygn, sila och rör sedan i socker i  den kalla saften.I receptet är det 1kg socker per liter avrunnen saft men jag tog 1,5 på 2,3l saft.  Klart för smaka. Mumma!

Happy Friday!


Kommentarer
Postat av: Johanna

Låter gott! Blir inspirerad att ta min promenad förbi affären och inhandla citroner och prova göra citrondricka jag... Så får vi väl ha saftkalas sen :)

2009-06-26 @ 16:20:04
Postat av: farmor

En myggrapport! Gtb helt myggfritt, A-a fram till 22.00. Så det är bara att komma ner och njuta.

2009-06-27 @ 22:10:53
Postat av: Åse

Kan än så länge bara räkna till 2 myggbett i sommar, so far. Så kan lova att det är myggfriare iallafall. Och varmt. Otroligt varmt!

2009-06-28 @ 18:51:42
Postat av: Anonym

det måste ha varit den stranden vi testade idag - med gott resultat =)

Petter säger att ni ska ha öppet "Garaget" framöver, vilka tider gäller?

2009-07-02 @ 22:39:37
URL: http://mittlillabo
Postat av: HUSnrNIO

Låter som ett bra recept. Kanske ska ta och testa själv. Rabarberna växer ju så det knakar här hemma... Trevlig helg.

2009-07-09 @ 23:27:20
URL: http://hilajns.blogg.se/
Postat av: Anonym

Om man tar semester från sin blogg så ska man meddela närmast besökanden!

2009-07-19 @ 23:57:39
URL: http://mittlillabo

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0