Tisdagstema; Mat - En bjudning varje tisdag

image70
Jag och mina närmsta vänner har i drygt sex års tid träffats på tisdagar för att äta middag tillsammans. För att vara helt exakt serveras maten alltid 18.00 och är man inte på plats då får man räkna med att de övriga deltagarna satt sig till bords när man dyker upp.
Det hela började med att en av tjejerna bjöd på älgköttsoppa runt älgjakten hösten 02. Det tyckte den manliga deltagaren var trevligt så han bestämde helt själv att detta skulle bli en tradition och bjöd hem oss till honom redan veckan därpå.
Gänget består av fem lärare och en teknisk biolog. Den tekniska biologen har fått stå ut med en hel del lärarsnack under årens lopp men vad jag förstått så stänger hon av öronen när vi övriga drar igång. Det är även lärarkårens lov som styr när vi ska äta tillsammans vilket betyder att på höst, jul, sport, påsk och sommarloven får den tekniska biologen hitta andra att äta tillsammans med. Summan av kardemumman är väl att tisdagarna är en viktig del i våra liv och vi får väl hoppas att det fortsätter i sex år till.

Idag var det middag hos Fröken O (den stackars tekniska biologen) där det bjöds på "Haremsgryta med kyckling och citron". Jag tror faktiskt att det är för att hon lagar så god mat att hon "får vara" vår kompis.

Happy Tuesday


Kommentarer
Postat av: Anki

Vilken kul och trevlig tradition!
Alltid roligare att äta flera tillsammans. Och så får man ju en massa nya recept också?!

2008-04-09 @ 03:08:09
URL: http://frokenanki.blogspot.com
Postat av: Erik

Härlig bild! Snapsglasen framme en tisdag, ja det kan en hårt arbetande lärare behöva :-)
Björklunds nygamla idéer lär ju inte göra arbetsbördan mindre..? Har inte "fackfröken" synpunkter på just detta, att arbetsbördan växer! Var ska tiden tas, från era tisdagsmiddagar? Från vardagen med familjen?
Jaså, så ni har långa lov, som barnen? Inga studiedagar som läggs in under påsk..?
En liten fundering bara...
Trevlig tradition ni har!

2008-04-09 @ 14:28:15
URL: http://erik56.blogg.se
Postat av: Fröken O

Sen ni började kunna bränna egna skivor så måste jag ju ta fram andra talanger för att behålla vänskapen! ;)

2008-04-09 @ 16:56:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0